ΓΙΑΤΙ η Moody’s δεν επιβράβευσε το Οικονομικό «αφήγημα» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης τελειώνουν!

0
485

Οι υποτιθέμενες Οικονομικές Επιτυχίες δεν οφείλονται στην…ανύπαρκτη παραγωγή της Ελληνικής Oικονομίας.

Το «Χαστούκι» από την Moody’s αποτελεί ένα σκληρό σοκ για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία παρουσίαζε υποτιθέμενα οικονομικά επιτεύγματα τα οποία υποστηρίζονται από τα δανεικά του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή στα 45 δις ευρώ έχει φτάσει η φοροδιαφυγή παρά τους πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, που σημαίνει ότι αυτοί υπάρχουν για τον «μικρό λαό» ενώ αντίθετα σε κάποιους άλλους δεν εφαρμόζονται.

Κατασκευάστηκε ένα Ψεύτικο αφήγημα ότι η οικονομία ανθεί το ΑΕΠ αυξάνεται, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μειώνεται, οι τράπεζες επιτυγχάνουν υπερκέρδη, αλλά όλα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια καθώς η Ελλάδα στηρίζεται σε πρόσκαιρους μηχανισμούς υψηλής απόδοσης που δεν θα υπάρχουν.

Το Ταμείο Ανάκαμψης τελειώνει και το Euribor επίσης τελειώνει…

Ενώ όλοι μιλάνε για τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες:

-Η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται για 9ο τρίμηνο στην Ελλάδα.

-Η πορεία αύξησης του ΑΕΠ θα γίνει κανονική, δηλαδή θα είναι το πολύ στο 2%.

Στο μεταξύ το Ελληνικό Δημόσιο πούλησε τις συμμετοχές του στις τράπεζες με ζημία 40δις ευρώ και αυτό ακόμα κανείς δεν το έχει καταλάβει.

Πρώτη φορά στην Παγκόσμια Οικονομική Ιστορία που το Δημόσιο έχει υποστεί τέτοια ζημιά και πρώτη φορά που το Δημόσιο χαίρεται που πήρε από τα 44 δις επένδυση…4 δις ευρώ και αυτό χαρακτηρίστηκε ως επιτυχία.

Αυτό που πολλοί έχουν ξεχάσει στην Ελλάδα ίσως γιατί το σύνολο των ΜΜΕ δεν θέλει να τους το θυμίζει, είναι πως από το 2032, η χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει να πληρώνει για το χρέος της!

Το 2032 δεν είναι μακριά όπως πολλοί θα ήθελαν να πιστέψουν και σίγουρα μέχρι τότε η χώρα θα πρέπει να έχει ένα άλλο είδος οικονομίας, μίας οικονομίας που επιτέλους να παράγει κάτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here