Γιώργος Θωμάκος: «ΝΑΙ» στα Φθηνά Τεχνάσματα από τον Παλαιοκομματικό Υποψήφιο.

0
2462

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απαντά στον Βασίλη Ξυπολυτά:

«ΝΑΙ» στα Φθηνά Τεχνάσματα από τον Παλαιοκομματικό Υποψήφιο!

Ίσως κάποιοι πίστεψαν τους απατηλούς ισχυρισμούς του κυρίου Ξυπολυτά για δήθεν ελλείμματα και δήθεν ταμειακά προβλήματα στον εύρωστο Δήμο Κηφισιάς.

Στην πραγματικότητα θα πρέπει να ξαναπεράσει από το Harvard (;), ή έστω από οποιοδήποτε Λογιστικό Γραφείο. Όχι όμως σαν το διαλυμένο Λογιστήριο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», με το πλήθος των χαμένων τιμολογίων, όταν τη διοικούσε στον Δήμο μας.

Παραπλανητικά και πειραγμένα γραφήματα, δεν είναι ικανά να κρύψουν τα ρεκόρ σε έργα (που ασφαλώς πρέπει να πληρώνονται), καινοτομίες (και αυτές πληρώνονται)  και νέες χρηματοδοτήσεις (άνω των 27 εκατομμυρίων ευρώ).

Α. Προβάλει στοιχεία ισολογισμών του Δήμου θέλοντας να εμφανίσει τον Δήμο ελλειμματικό. Για ακόμη μία φορά οι διαφημιστές του τον εκθέτουν, όπως τότε με το Εθνικό Πένθος.

Στα αποτελέσματα χρήσης του ισολογισμού δεν προς-μετρούνται τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου. Το πραγματικό οικονομικό αποτέλεσμα στους Δήμους προσδιορίζεται από τα έσοδα- έξοδα. Ελλείμματα ή πλεονάσματα στους Δήμους αποτυπώνονται μόνο στον απολογισμό.

Εάν ήταν ειλικρινής θα αποτύπωνε ότι οι αποσβέσεις των χρήσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τα αποτελέσματα χρήσης, οδηγώντας σε διαδοχικά πλεονάσματα όπως:

2020: 1.711.184,83 ευρώ

2021: 4.689.774,34 ευρώ

Β. Μετά την γκάφα των δήθεν ελλειμμάτων που τελικά είναι πλεονάσματα ο κύριος Ξυπολυτάς δοκίμασε κάτι που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Δήμου μας, στα οποία διακρίνει «αδιέξοδο».

Πως πληρώνονται τα πολλά νέα έργα; Όχι βέβαια με τα ανεύθυνα λόγια του. Όταν οι καταθέσεις του Δήμου ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, η παλιά διοίκηση του κυρίου Ξυπολυτά μας κατηγορούσε ότι μαζεύουμε τα χρήματα και δεν κάνουμε έργα.

Ήταν τότε που υποκινούμενος εργολάβος που νεμόταν αποκλειστικά τους διαγωνισμούς έως το 2014 καταδίκαζε με μανιώδεις ενστάσεις σε αργοπορία όλα τα νέα έργα μας.

Μετά την επανεκλογή μας σταμάτησε αυτή η υπονόμευση οι διαγωνισμοί και τα έργα εξελίχθηκαν κανονικά. Εκατό εξήντα επτά (167) νέα έργα έναντι 61 δημοπρατήσεων το 2014-2019 και αυτά ακόμα υπερδιπλάσια συγκριτικά με την παλιά Διοίκηση.

Όταν εξοφλούμε τα έργα μας, αυξάνονται οι Επενδύσεις και οι Αναπτυξιακές δαπάνες ενώ μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα και ο πιο παλαιοκομματικός ποτέ υποψήφιος βλέπει αδιέξοδα. Επιπλέον ο πίνακας των εσόδων από το 2019 έως σήμερα κατεδαφίζει τη σαθρή επιχειρηματολογία.

Με τέτοια «αδιέξοδα», εκτός από ρεκόρ τεχνικών έργων παραδίδουμε δύο (2) νέα σχολεία, προχωράμε σε σειρά αναπλάσεων, προμηθευόμαστε 16 νέα οχήματα και μηχανήματα, αυξάνουμε το προσωπικό μας στην Καθαριότητα, αντικαθιστούμε με led όλο το δίκτυο φωτισμού, προσφέρουμε πρόληψη με νυχτερινές περιπολίες, διαδοχικούς πολιτιστικούς θεσμούς, καλοκαιρινές δράσεις για 1.700 παιδιά και πολλά άλλα.

Όλα αυτά χωρίς κανένα νέο δάνειο, εξυπηρέτηση του δανεισμού της παλιάς διοίκησης και με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στον Βόρειο Τομέα της Αττικής.

Μήπως ο υποψήφιος της παλιάς διοίκησης είναι πιο υπερήφανος για τα ελλείμματα του οργανισμού που διοικούσε έως τώρα;

Γιώργος Θωμάκος
Δήμαρχος Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here