Το Ρωσικό Beriev θα είχε σώσει το δάσος της Δαδιάς από την καταστροφή!…του Δήμου Βερύκιου.

0
431

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 10 ΡΩΣΙΚΑ BERIEV ΘΑ ΣΩΖΩΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ - Voice News

Τι είχε γίνει το καλοκαίρι του 2021 που η Ελλάδα είχε νοικιάσει το Beriev- Στοιχεία και αριθμοί.

Δεν γνωρίζει κανείς τι δικαιολογίες που θα ακουστούν σήμερα στη Βουλή για τη μεγαλύτερη Οικολογική Καταστροφή του 21ου αιώνα που έχει συντελεστεί φέτος στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο καθ´ότι ολόκληρη η γηραιά ήπειρος είναι ανοχύρωτη σε ό,τι αφορά Εναέρια Πυροσβεστικά Μέσα!

Δείτε πως έχουν τα πράγματα.

Το καλοκαίρι του 2021, το 2ο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με αρμόδιο υφυπουργό τον Ν. Χαρδαλιά για πρώτη φορά η Ελλάδα είχε αποτολμήσει να νοικιαστεί το Ρωσικό Πυροσβεστικό Αεροσκάφος Beriev-200, την αποτελεσματικότητα του οποίου αμφισβητούσε το πυροσβεστικό κατεστημένο επικαλούμενο την ιδιαιτερότητα του ανάγλυφου της χώρας!

Τα αποτελέσματα της χρήσης του Beriev-200 στο Ελληνικό ανάγλυφο ήταν εντυπωσιακά!!… Σε 53 ημέρες, που το αεροσκάφος έμεινε στην Ελλάδα, πραγματοποίησε 69 εξόδους, 200 ώρες πτήσεις και 900 περίπου ρίψεις, 9.000 τόνων νερού!

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το δάσος της Δαδιάς και το καλοκαίρι του 2021 είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά αλλά έσπευσε αμέσως το Ρωσικό Beriev-200.

Σύμφωνα με το επίσημο ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας το Beriev-200:

Στις 9/7/ 2021 πετούσε συνολικά 4 ώρες και 15 λεπτά.

Στις 10/7 το πρωί πέταξε 3 ώρες και 37 λεπτά και μετά πήρε εντολή να πάει στο Γραμματικό και στη συνέχεια στην Εύβοια. Δηλαδή μέσα σε μία μέρα συμμετείχε στην κατάσβεση τριών μετώπων σε διαφορετικά σημεία της Επικράτειας.

Ειδικότερα στο μέτωπο του Έβρου το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου 2021 έγιναν συνολικά 30 ρίψεις 300 τόνων νερού με αποτέλεσμα η φωτιά να ελεγχθεί πλήρως εντός 48 ωρών!

Το 2022 που και το 2023 που διακόπηκαν οι Ελληνορωσικές σχέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ακυρώθηκε ο προγραμματισμός ενοικίασης του Beriev-200 , απήλθε η καταστροφή της Δαδιάς.

Μια εκτίμηση που δεν έχει καμία δόση υπερβολής γεγονός που επαληθεύεται από τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Και για του λόγου το αληθές δείτε συνολικά τι έπραξε το Beriev-200 το καλοκαίρι του 2021 που ήταν στην Ελλάδα:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here