ΔΑΚΕ κατά Κεραμέως: Κατώτερη των περιστάσεων.

0
423

Σκληρή κριτική για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία ασκεί στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η προσκείμενη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παράταξη των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας την πολιτική ηγεσία «κατώτερη των περιστάσεων».

Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει ως «ανακόλουθη» τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που «από τη μία αναγνωρίζει τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κάτω από τις ομολογουμένως πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και από την άλλη την απαξιώνει με την παντελή απουσία διαλόγου».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, «οι αντιφατικές αυτές συμπεριφορές που έχουν βαθύτατα αντιδημοκρατικό πρόσημο θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει από όλους  τους εκπαιδευτικούς» και απαιτεί «την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και την έναρξη ενός θεσμικού, σοβαρού και ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

«Ως εκπαιδευτικοί με ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση πληροφορηθήκαμε κατόπιν εορτής το περιεχόμενο του νέου, μεγαλόπνοου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 22/04/2020 και στοχεύει, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου στην αναβάθμιση του σχολείου.

Αποτέλεσε επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το «στήσιμο» μίας επικοινωνιακής, διαδικτυακής (που είναι και πολύ της μόδας!) τηλεδιάσκεψης με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ στην οποία με μια 30 σελίδων παρουσίαση η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως και οι Υφυπουργοί κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης, ανέλυσαν τα βασικά σημεία του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο ανέβηκε, αργότερα, για δημόσια διαβούλευση μέχρι και την Τετάρτη 06/05/2020 στις 08:00.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδειξε, για μια ακόμη φορά, το πώς αντιλαμβάνεται την άσκηση της πολιτικής, τόσο σε επίπεδο αρχών, προθέσεων όσο και συμπεριφοράς προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καταπατά κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου που αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία μιας δημοκρατικής πολιτείας και με τα σχολεία κλειστά, εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανέναν διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, επιλέγει να αποκαλύψει τα σχέδιά της για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με μια συνέντευξη τύπου! Οποία ευαισθησία!

Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουμε ως ανακόλουθη τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που από τη μία «αναγνωρίζει» τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κάτω από τις ομολογουμένως πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και από την άλλη την απαξιώνει με την παντελή απουσία διαλόγου.

Οι αντιφατικές αυτές συμπεριφορές που έχουν βαθύτατα αντιδημοκρατικό πρόσημο θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει από όλους  τους εκπαιδευτικούς!

Απαιτούμε  την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και την έναρξη ενός θεσμικού, σοβαρού και ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Υ.Γ. Το νομοσχέδιο Κεραμέως «περνάει» όλες τις κόκκινες γραμμές.

Το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, δημιούργησε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς σε μια περίοδο που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, όπως λένε στο «tvxs.gr» εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. Πρώτη απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πολυνομοσχέδιο της Κεραμέως.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε το υπουργείο να φέρει το νομοσχέδιο εν μέσω καραντίνας, καθώς και το αντί-εκπαιδευτικό περιεχόμενό του.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και καταρρίπτει όλες τις «κόκκινες γραμμές» που είχαν θέσει καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, στην προηγούμενη φάση του δημόσιου διαλόγου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ….

Υ.Γ.2. Άδεια από την Κεραμέως για τρία τζαμιά σε Ρόδο και Κω!

Δωράκι στις επιδιώξεις του «σουλτάνου» και αβάντα στην εξ Ανατολών προπαγάνδα για μεγάλη μειονότητα στα Δωδεκάνησα.

Την πολιτική εξημέρωσης του θηρίου που ακούει στο όνομα Τουρκία επιλέγει μάταια το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας με…ροδοπέταλα στις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων.

Έτσι, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ευθέως την εθνική κυριαρχία μας στο Αιγαίο, η Νίκη Κεραμέως προκαλεί ακόμη περισσότερο τις ήδη ταλαιπωρημένες τοπικές κοινωνίες των νησιών, δίνοντας άδεια λειτουργίας για τρία τζαμιά σε Κω και Ρόδο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here