Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αποπομπή Βρούτση, αλλιώς απόδειξη συνενοχής.

0
461

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις.

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για την κύρωση των ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών του κορωνοϊού.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού για να μη δώσει απαντήσεις. Την υπόθεση αυτή όμως δε θα την αφήσουμε έτσι»

«Και η απάντηση για να είναι πειστική μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά. Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει:

«Ότι η σχεδόν ολοκληρωτική παρουσία κριτικής από τα μεγάλα ΜΜΕ θα αποτελέσει αποτελεσματική ασπίδα προστασίας.

Αυτή η μετά-δημοσιογραφική συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής, δεν ήταν αρκετή για να συγκαλύψει ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια»

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι:

«Η γραμμή του αόρατου αρχισυντάκτη των δελτίων, «δε μιλάμε για το θέμα», δεν ήταν αρκετή για να μείνει το θέμα κρυφό αλλά σας έκανε μεγαλύτερη ζημιά γιατί η αλαζονεία των στελεχών σας, μέχρι τη τελευταία στιγμή να λένε ψέματα στους ανθρώπους, η αλαζονεία των υπουργών σας να παρελαύνουν αυτό-εξευτελιζόμενοι στις τηλεοπτικές εκπομπές, σαν περιφερόμενος θίασος και με περισσό θράσος να υποστηρίζουν τη μεγάλη αυτή αρπαχτή των voucher, σας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Και εσάς ως κυβέρνηση αλλά και το συστημικό δημοσιογραφικό κατεστημένο που σας στηρίζει και που αναγκάστηκε τη μια να λέει τι καλό που είναι το πρόγραμμα και την επόμενη τι καλός ο κ. Μητσοτάκης που το πήρε πίσω αυτό το άθλιο πρόγραμμα. Ρεζίλι των σκυλιών γίνατε και εσείς και αυτοί».

Ομιλία στη Βουλή

Η καλή θέληση της αντιπολίτευσης στον συλλογικό αγώνα για να περιορίσουμε την εξάπλωση της νόσου, εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση ως αδυναμία, στη χειρότερη περίπτωση ως ευκαιρία.Ως ευκαιρία για νομοθετικές παρεμβάσεις δίχως διάλογο και δίχως λογοδοσία. Ως ευκαιρία για αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς.Ως ευκαιρία για δουλειές εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ημέτερους.Η συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής και κάθε αντιπολιτευτικής φωνής από τα μεγάλα ενημερωτικά συγκροτήματα, δεν ήταν αρκετή για να κρύψει ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Όπως δεν ήταν ικανή να κρύψει τον εμπαιγμό εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική. Η κυβέρνηση, με την τηλεκατάρτιση-φιάσκο, προσέβαλε βάναυσα τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επέλεξε να δώσει λιγότερα χρήματα στους επαγγελματίες για να πάρουν περισσότερα οι μεσάζοντες. Από τη στιγμή που ο κ. Βρούτσης δεν απαντάει αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ή αν ήταν από κοινού με το Μέγαρο Μαξίμου, τότε την απάντηση θα πρέπει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης. Και για να είναι πειστική, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί: Με την αποπομπή του κ. Βρούτση από το υπουργικό του αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής. Ομιλία στη #Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση των ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών του κορωνοϊού. #Covid19 #Vouli

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 24. April 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here