Δεν υπάρχουν Αχαρτογράφητα Νερά για το Ρωσικό Surrogat V, το πρώτο stealth Υποβρύχιο-drone στον κόσμο που…«μιμείται» ήχους.

0
475

Το βαρύ μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα έχει εκτόπισμα 40 τόνων, μήκος 17 μέτρα και εμβέλεια πλεύσης έως και 800 ναυτικά μίλια.

Οι…Ναυμαχίες Ρωσίας-ΝΑΤΟ στον πόλεμο αντιπροσώπων της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και η πολεμική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα με τους Houthi έχουν καταδείξει την τεράστια σημασία των θαλάσσιων drones στον σύγχρονο πόλεμο.

Οι Ρώσοι σχεδιαστές έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα βαρύ μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα που μπορεί να λειτουργήσει ως δόλωμα για να ξεγελάσουν τα εχθρικά πολεμικά πλοία.

Δεν υπάρχουν αχαρτογράφητα νερά για το ρωσικό Surrogat V, το πρώτο stealth υποβρύχιο - drone στον κόσμο που ...«μιμείται» ήχους

Η United Shipbuilding Corporation της Ρωσίας παρουσίασε νέες λεπτομέρειες για ένα πολλά υποσχόμενο αυτόνομο υποβρύχιο-drone γνωστό ως Surrogat-V.

«Το υποθαλάσσιο drone θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις επανδρωμένων υποβρυχίων, κυρίως για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της μυστικότητας.

Θα αναλάβει καθήκοντα που διαφορετικά θα δινόταν σε επανδρωμένα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας, της χρήσης ενεργών εργαλείων αναζήτησης, κ.λπ.»...ανακοίνωσε η σχεδιαστική εταιρεία Rubin Design Bureau που αναπτύσσει το νέο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα.

Επικίνδυνες αποστολές.

Αυτό το drone μπορεί να εκτοξευτεί από το νερό και να πετάξει στον αέρα για πολλές ώρες! | pttl.gr

Το βαρύ μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα έχει εκτόπισμα 40 τόνων, μήκος 17 μέτρα και εμβέλεια πλεύσης έως και 800 ναυτικά μίλια (200 ναυτικά μίλια περισσότερα από ό,τι όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το έργο το 2022).

Το μη επανδρωμένο όχημα αναμένεται να έχει ταχύτητα πλεύσης 5 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 24 κόμβων, που διευκολύνεται από έναν προωθητή αντλίας-τζετ που συνήθως βρίσκεται σε μεγαλύτερα υποβρύχια.

Θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στα σκαριά και μια ηλεκτροχημική μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή του Surrogat-V θα περιλαμβάνει την αναζήτηση ναρκών, τη διεξαγωγή αναγνώρισης σε νερά καλυμμένα με πάγο και την εκτέλεση άλλων αποστολών που είναι επικίνδυνες ή χρονοβόρες για επανδρωμένα σκάφη, όπως η χαρτογράφηση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here