ΕΔΟΘΗ Άδεια για Ανεμογεννήτριες στο καμένο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο παρά την αρνητική εισήγηση!

0
846

Ο διευθυντής της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δημήτρης Ριζούλης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Άδεια για αιολικά στα καμένα του Έβρου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση δύο σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA.

Έβρος: Τοποθετούν ανεμογεννήτριες δίπλα στο καμένο δάσος της - tvxs.gr

Στην ακύρωση εγκατάστασης αιολικών στον Έβρο, ανάλογη με αυτήν της Β. Εύβοιας, θα προχωρήσει το ΥΠΕΝ σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ εταιρείας που ανέδειξε το θέμα της αδειοδότησης για την εγκατάσταση αιολικών στις καμένες περιοχές του Έβρου. Το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς ήδη έχει δοθεί σχετική άδεια.

Συγκεκριμένα, η αδειοδότηση για εγκατάσταση Αιολικών στον Έβρο έχει να κάνει με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real FM, ήταν προγενέστερη των πυρκαγιών.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, παρά το ότι η σχετική εισήγηση ήταν αρνητική η άδεια δόθηκε. Πάντως, όπως τόνισε, επίκειται νέα οριζόντια απόφαση του ΥΠΕΝ για απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών στον Έβρο, οι λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές σύντομα.

Υ.Γ. Ανεμογεννήτριες στα καμένα του Έβρου: Σαν αρπακτικά έπεσαν πάνω στις πληγείσες περιοχές.

Σαν αρπακτικά έπεσαν πάνω στις πληγείσες περιοχές του Έβρου που καιγόταν για μέρες ολόκληρες, με την κυβέρνηση να αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ανίκανη να προστατεύσει τον δασικό πλούτο της χώρας. Χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων σε περιοχές NATURA έγιναν στάχτη, με το κράτος να παραχωρεί άδεια για ανεμογεννήτριες!

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση δύο αιολικών σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η αδειοδότηση δόθηκε πριν τις φονικές πυρκαγιές. Το ότι ο κ. Μαρινάκης έλεγε ψέματα, ήρθε να επιβεβαιώσει λίγη ώρα αργότερα το ΥΠΕΝ με ανακοίνωσή του.

«Φαντάζομαι ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση, ενώ υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση, δόθηκε πριν τις πυρκαγιές στον Έβρο»…ήταν η δήλωση του Π. Μαρινάκη στον RealFm, για την αδειοδότηση που δόθηκε όπως φαίνεται και στα έγγραφα στη Διαύγεια, στις 20 Σεπτεμβρίου 2023!

Ακολούθησε ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ομολογεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ψέματα:

«Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις 9/8 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Γεγονός, που αποτυπώθηκε στη σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 20.9.2023».

Μάλιστα προκειμένου να καταλαγιάσει ο σάλος, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε αναστολή για «μέχρι ένα έτος» για τα αιολικά πάρκα στις καμένες περιοχές του Έβρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here