Εκκενώνουν την Γάζα-Ουρές από αυτοκίνητα!

0
430

Ουρές χιλιομέτρων σημειώνονται εδώ και λίγες ώρες στην Γάζα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της πόλης την οποία αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα.

Εκκενώνουν την Γάζα – Ουρές από αυτοκίνητα

Η εκκένωση γίνεται με κάθε πιθανό τρόπο, με αυτοκίνητα, φορτηγά, με τα πόδια, ακόμα και με γαϊδούρια όπως μεταδίδει το BBC.

«Εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περπατούν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας»…αναφέρει ο ρεπόρτερ του καναλιού.

Η προειδοποίηση ήρθε σήμερα και αφορά περίπου 1 εκατομμύριο Παλαιστινίους οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν από το βόρειο στο νότιο τμήμα της Γάζας. Η εκκένωση πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών σύμφωνα με το τελεσίγραφο.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 1.799 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες. Πάνω από 7.000 είναι οι τραυματίες.

Στο τελεσίγραφο η Χαμάς «απάντησε» νωρίτερα με 150 ρουκέτες που έπεσαν στο Ασκελόν.

Καταρρίφθηκε F16 στην Γάζα;

Την ίδια στιγμή, υπήρξαν αναφορές από την Χαμάς ότι ένα F-16 του ισραηλινού στρατού το οποίο πετούσε την Παρασκευή στον ουρανό της Γάζας. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί τι απέγινε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, το μαχητικό χτυπήθηκε από την παλαιστινιακή άμυνα και καταρρίφθηκε ή αν χρησιμοποιήθηκαν τα αντίμετρα, μια συνηθισμένη πρακτική για τα αεροσκάφη που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις και βρεθούν στο πεδίο βολής των αντιπάλων.

Δείτε εικόνες από το F16:

9 νεκροί Παλαιστίνιοι στη δυτική Όχθη.

Την απώλεια εννέα Παλαιστινίων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έντονων διαδηλώσεων που γίνονται στη δυτική Όχθη και των συγκρούσεων που ακολουθούν επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here