Το Ισραήλ κάλεσε ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους να πάνε στο νότο της Λωρίδας της Γάζας σε 24 ώρες.

0
2763

Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρέπει να μετακινηθούν στα νότια  της Λωρίδας της Γάζας εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζάρικ.

Ο Ντουζάρικ είπε ότι η πληροφορία ήρθε «λίγο πριν τα μεσάνυχτα». Όπως είπαν «οι αξιωματικοί σύνδεσμοι στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις» στους επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του Τμήματος Ασφάλειας και Ασφάλειας στη Γάζα, «όλος ο πληθυσμός της Γάζας βόρεια της κοινότητας Ουάντι Γάζα πρέπει να μετακινηθεί νότια της Γάζας»…σημειώνουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Το Ισραήλ κάλεσε ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους να πάνε στο νότο της Λωρίδας της Γάζας σε 24 ώρες – Echedoros's blog – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η ίδια καθοδήγηση ισχύει για «όλο το προσωπικό του ΟΗΕ» και τα άτομα που βρίσκονται σε «θεσμούς του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγείας και κλινικών».

Ο ΟΗΕ πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση είναι «αδύνατη χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες» και ζητεί «να ακυρωθεί μια τέτοια εντολή εάν επιβεβαιωθεί».

Διαφορετικά, είπε ο Ντουζάρικ, «αυτό που είναι ήδη τραγωδία» θα γίνει μια «καταστροφική κατάσταση».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κόβουν το νερό στη Γάζα, διαταγή για πλήρη αποκλεισμό – Ισοπέδωνουν με πυραυλικές επιθέσεις

Να υπενθυμίσουμε ότι το Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε τη μετάβαση σε μια «πλήρη επίθεση» στις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι  έχει άρει  όλους τους υφιστάμενους περιορισμούς.

Ο  Ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι της πόλης της Γάζας θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα γίνει σχετική ανακοίνωση. Οι Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να μην πλησιάσουν την περιοχή του φράχτη ασφαλείας. Αναφέρεται ότι μαχητές της Χαμάς κρύβονται σε σήραγγες κάτω από σπίτια και μέσα σε κτίρια.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, χαρακτήρισε επαίσχυντη την «απάντηση του ΟΗΕ στην έγκαιρη προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας».

Είπε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, «ο ΟΗΕ έκλεισε τα μάτια στον οπλισμό της Χαμάς», καθώς και στη χρήση από τους μαχητές «του άμαχου πληθυσμού και των αστικών υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας ως καταφύγιο».

Ο Ερντάν είπε ότι τώρα, αντί να υποστηρίξει το Ισραήλ, «τους πολίτες του οποίου σκοτώθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς» και «το οποίο προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε όσους δεν εμπλέκονται», ο ΟΗΕ «κηρύσσει κηρύγματα στο Ισραήλ».

Ο Ερντάν συμβούλεψε την οργάνωση «να επικεντρωθεί στην επιστροφή των ομήρων, στην καταδίκη της Χαμάς και στην υποστήριξη του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Υ.Γ. Την ίδια ώρα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 13/10, πως αξιώνει να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους όλοι οι άμαχοι στην πόλη της Γάζας προς νότο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here