ΕΝΤΟΝΗ Διαμαρτυρία στο Ακρωτήρι για την «Εμπλοκή των Βρετανικών βάσεων στον πόλεμο» στη Γάζα.

0
296

«Έξω οι Βάσεις του θανάτου»,

«Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τις Βάσεις σας και μπρος».

Την εμπλοκή, που όπως αναφέρουν, έχουν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, καταδίκασαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής έξω από τη Βάση Ακρωτηρίου, κρατώντας πλακάτ, σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, επέδωσε σχετικό υπόμνημα σε εκπρόσωπο των Βρετανικών Βάσεων.

Υπό την επιτήρηση της αστυνομίας των Βάσεων, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν έξω από την είσοδο της Βάσης Ακρωτηρίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως:

-«Έξω οι Βάσεις του θανάτου»,

-«Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τις Βάσεις σας και μπρος»,

-«Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός»,

-«Κύπρος-Παλαιστίνη Αλληλεγγύη»,

-«Out Out, British Bases Out»,

«British Bases you can’t hide, you are committing genocide».

Μιλώντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, Τάσος Κωστέας, ανέφερε πως «η Κύπρος είναι ένα ολοζώντανο παράδειγμα πως οι στρατιωτικές βάσεις δεν επιλύουν προβλήματα, δεν προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά επιτείνουν την στρατιωτικοποίηση και μονιμοποιούν την ένταση».

«Καταδικάζουμε την άμεση και αποδεδειγμένη πλέον εμπλοκή των ΗΠΑ και της Βρετανίας στον βομβαρδισμό γειτονικών χωρών.

Ο βομβαρδισμός της Γάζας, με πρόφαση το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ και ο βομβαρδισμός της Υεμένης, με πρόφαση τα περιστατικά πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής, χωρίς την άδεια του ΣΑ των ΗΕ, συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού»…συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι:

«Οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, όπως και στη δική μας χώρα, αποτελούν έναν αναχρονισμό, ένα κατάλοιπο αποικιοκρατίας, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σθένος και συνέπεια», προσθέτοντας ότι «Οι ξένες Στρατιωτικές βάσεις δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη και Εθνικά κυρίαρχη κοινωνία».

Ο κ. Κωστέας υπογράμμισε πως:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτά τα τελευταία εγκλήματα στην περιοχή μας, γι αυτό είμαστε σήμερα σε αυτόν τον σημαδιακό χώρο και ενώνουμε τη φωνή μας με τις φιλειρηνικές οργανώσεις που φωνάζουν τέρμα στον πόλεμο».

Υ.Γ. Αποκαλύψεις για εμπλοκή Βρετανών στον πόλεμο από το Ακρωτήρι.

Υ.Γ.1. Στη Λευκωσία πρέπει να πάψουν να είναι Ευγενικοί με τους Εγγλέζους!

Νομίζετε ότι είστε ευγενικοί; - Αντικλείδι

-Οι Βρετανικές βάσεις βάζουν την Κύπρο στο στόχαστρο,

-Το Λονδίνο εργάζεται εναντίον των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τις βάσεις στην Κύπρο ως ορμητήριο για επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το ερώτημα, που τίθεται κατά καιρούς, είναι κατά πόσο  μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο για επιθέσεις σε γειτονικές χώρες.

Ή εναντίον στόχων, που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της Κύπρου ή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Βρετανίας στο νησί.

Σημειώνεται συναφώς ότι οι βάσεις χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στον πόλεμο του Κόλπου το 1991 και του Ιράκ το 2003 αλλά και στις πιο πρόσφατες κρίσεις στη Συρία, στη Λιβύη, στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή.

Υ.Γ.2. Οι Χούθι χτύπησαν με Πύραυλο το πλοίο Ζωγραφιά.

Νέος συναγερμός σήμανε στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά Ελληνόκτητου πλοίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το πλοίο με την επωνυμία «Ζωγραφιά», που έπλεε με σημαία Μάλτας, βορειοδυτικά της Υεμένης. Στο φορτηγό πλοίο που υπέστη ζημιές δεν επέβαιναν Έλληνες.

Στο φορτηγό πλοίο που υπέστη ζημιές ξέσπασε φωτιά, ωστόσο δεν φέρεται να κινδύνευσε το πλήρωμα, καθώς συνεχίζει κανονικά την πορεία του μέχρι το Σουέζ όπου θα γίνει αξιολόγηση των ζημιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here