ALERT Οδηγός για Νοικοκυριά: Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή τιμολογίου ρεύματος;…του Κωνσταντίνου Γ. Στάμου.

0
484

-Αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά των νέων χρεώσεων στην ενέργεια για να ξέρετε τι πληρώνετε…

Με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς η αγορά της Ενέργειας αλλάζει ολοκληρωτικά σε σχέση με ό,τι ξέραμε έως σήμερα.

Με την είσοδό μας στην Ενεργειακή κρίση και την περίοδο αστάθειας που ακολούθησε στον Ενεργειακό τομέα, το σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαφοροποιήθηκε αρκετά στην τιμή της κιλοβατώρας σε σχέση με τα σταθερά 0,11 ευρώ που πληρώναμε.

Η χώρα μας μπήκε σε μια κούρσα αυξήσεων και ανατιμήσεων, με τους παρόχους να διαφημίζουν προσφορές και εκπτώσεις με δώρα που θυμίζουν τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης!

Το σκηνικό αυτό δίνει τη θέση του στο νέο σύστημα τιμολογίων με χρώμα (!) και χαρακτηριστικά αρκετά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Οδηγός για νοικοκυριά: Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή τιμολογίου ρεύματος

Ξεκινώντας από το σταθερό μπλε με τιμή που ανακοινώνεται την πρώτη μέρα κάθε μήνα και διάρκεια συμβολαίου κατ’ ελάχιστο έναν χρόνο, στα κυμαινόμενα πράσινο και κίτρινο, με την τιμή του πρώτου να διαμορφώνεται από κρατικούς μηχανισμούς και του δεύτερου να ορίζεται από τους παρόχους, όπως ίσχυε έως σήμερα, συστήνοντας ένα νέο ενεργειακό καζίνο.

Επιπλέον, στις επιλογές για τους καταναλωτές προστίθενται τιμολόγια με παραγωγή από ΑΠΕ αλλά και επιλογές για αυτό-παραγωγή. Σήμερα επιχειρούμε να ξεδιαλύνουμε αυτό το μπλεγμένο σκηνικό με έναν χρήσιμο οδηγό.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here