Εξαιρετική Συνέντευξη του καθηγητή Ιωάννη Μάζη: Γιατί επιταχύνονται οι εξελίξεις προς μια συνολική διμερή συμφωνία με την Τουρκία.

0
305

Ο Ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, αναλύει στον 98.4 γιατί ιδίως μετά την «Διακήρυξη των Αθηνών», επιταχύνονται οι εξελίξεις προς μια συνολική διμερή συμφωνία με την Τουρκία, όπου ο ρόλος των ΗΠΑ θα είναι να περιορίσει τις αμέτρητες απαιτήσεις της Τουρκίας ιδίως στο Αιγαίο αφενός και αφετέρου να οδηγήσει την Ελλάδα ως δεδομένο σύμμαχο, σε υποχωρήσεις επί των Κυριαρχικών της Δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο όνομα της ηρεμίας και σταθερότητας στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

«Κεραυνοί» του καθηγητή Μάζη για το «συγχωροχάρτι» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Τουρκία!

Οι επιλογές σε Κύπρο και Ελλάδα, από την οικονομική και πολιτική ελίτ, σε Λευκωσία και Αθήνα, οδηγεί σε απόλυτη «Φινλανδοποίηση» την ώρα που ο Ελληνισμός θα έπρεπε να διαμορφώνει τους όρους μιας Εθνικής Στρατηγικής βάθους.

Ο κ. Μάζης, αναφερόμενος στη Λιβύη και τις νέες ανακοινώσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες της, τονίζει ότι η Ελλάδα αντί να αντιδράσει ιδίως για τους υπολογισμούς της Λιβύης με την παράνομη ενέργεια να μετράει με κλειστό το κόλπο της Σύρτης, σιωπά, ενώ είναι προφανές ότι εδώ παράγεται νέο δεδομένο, με βάση το παράνομο Τουρκολιβυκό, που είχε λάβει υπόψη του τον υπολογισμό ΑΟΖ με κλειστό τον κόλπο της Σύρτης.

Ο κ. Μάζης, επαναλαμβάνει, πως η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία, λειτουργεί με όρους «Παγκόσμιου Πολίτη» αλλά όχι με όρους υπεράσπισης ακόμη και οικονομικούς, της ενότητας και των δικαιωμάτων του Ελληνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here