ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ προς την εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΊΑ».

0
167

Και η Δέουσα Απάντηση του κ. Ντένη Αντύπα στην επιστολή του Δημάρχου…

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

Με έκπληξη διάβασα το άρθρο στην έγκριτη εφημερίδα σας «ΑΜΑΡΥΣΊΑ», με τίτλο «Ξυπολιτίκ», του αρθρογράφου σας Ντένη Αντύπα, με ημερομηνία 19 Απριλίου 2024.

Ειλικρινά αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι την αγωνία του συντάκτη του άρθρου. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να τον βοηθήσω, για να πληροφορηθούν σωστά και οι αναγνώστες σας.

Είμαι και εγώ αποδέκτης παραπόνων από τους συμπολίτες μας, για την αποστολή των ειδοποιητηρίων για κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Οι Δήμοι οφείλουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά τον νόμο, να στέλνουν ειδοποιητήρια για τις οφειλές. Δεν είναι μόνο οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι και οι κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι, με βάση τον νόμο, οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου όπως και όλες οι Οικονομικές Υπηρεσίες όλων των Δήμων, πρέπει να προχωρούν ως οφείλουν και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του νόμου 5027/2023 (οφειλές προς τους Δήμους από οποιαδήποτε αιτία μέχρι και τις 31/12/2018 εξακολουθούν να βεβαιώνονται για δύο ακόμη έτη έως 02/03/2025), σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης με καταληκτική ημερομηνία την 02/03/2025.

Τα αρμόδια στελέχη και οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς για κάθε άλλη επιλογή, κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος. Γιατί αυτός είναι ο νόμος.

Δυστυχώς, η σημερινή Διοίκηση υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει τις βεβαιώσεις περίπου 14.000 οφειλών που ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ σε πολίτες του Δήμου μας ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης Οκτωβρίου 2023 από την προηγούμενη Διοίκηση, όταν το πρώτο δεκάμηνο του ίδιου έτους είχαν σταλεί μόλις 24 ειδοποιήσεις που αφορούσαν τροφεία και μισθώματα.

Για αρκετά χρόνια, μέχρι τώρα, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε επιλέξει-προφανώς συνειδητά γιατί δεν ήθελε να χαλάσει την καρδιά κανενός-να μην στέλνει ειδοποιητήρια και αποφάσισε να τα στείλει μαζικά το περασμένο έτος, πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι πάγια θέση μας είναι, οι πολίτες μας, πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολυνθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιεστικές τους υποχρεώσεις.

Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε ότι κάθε περίπτωση οφειλέτη, εξετάζεται μεμονωμένα, πριν εφαρμοστούν οποιαδήποτε μέτρα και μέχρι σήμερα σε 135 περιπτώσεις, έγιναν διορθώσεις, μετά από εισήγηση προς τη Δημοτική Επιτροπή.

Ακόμα η Υπηρεσία είναι σε διαδικασία ελέγχου παλαιών οφειλών που αφορούν κλήσεις ΚΟΚ και πιθανολογώ ότι πολύ σύντομα ο Δήμος μας όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι θα προχωρήσουν σε διαγραφή οφειλών από κλήσεις του ΚΟΚ.

Είναι πάντως απορίας άξιο, γιατί οι συμπολίτισσές μας, επέλεξαν να ενημερώσουν τον αρθρογράφο Ντένη Αντύπα και όχι τις Υπηρεσίες του Δήμου ή το Γραφείο Δημάρχου, που καθημερινά επιλύουν, δεκάδες αιτήματα πολιτών.

Ο αγώνας μας για να κρατήσουμε ζωντανή την πόλη μας, είναι αγώνας καθημερινός και ανυποχώρητος. Με τεράστια εμπόδια, δουλεύουμε συνεχώς, σχεδιάζουμε, βάζουμε στόχους για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υπηρεσιών μας και την εικόνα της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών μας.

Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι, όταν η κριτική είναι καλόπιστη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη, καλοδεχούμενη και εποικοδομητική, μας διορθώνει κι από τυχόν λάθη μας.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς
Δήμαρχος Κηφισιάς

Η Απάντηση του κ. Ντένη Αντύπα στην επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

1.Είναι εμφανές ότι ο νέος Δήμαρχος επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στον προκάτοχό του. Είναι επίσης εμφανές ότι ο κ. Θωμάκος θέλησε να υπενθυμίσει στους Δημότες τις οφειλές τους, πριν παραδώσει το Δημοτικό Ταμείο.

Για αυτό το 2023, αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές, απέστειλε περίπου 6.500 ειδοποιητήρια. Έλαβα και εγώ. Αλλά, σε αυτό αναγράφονταν μόνον οι οφειλές, «αλλιώς θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις». Λέξη για κατασχέσεις καταθέσεων. Λέξη για όριο εξόφλησης.

2.Από προηγούμενες εμπειρίες, γνωρίζω πως, όταν κάποιος αγόραζε ή πουλούσε ή μεταβίβαζε ακίνητο, η Εφορία τού υπενθύμιζε ότι υπάρχει οφειλή στον Δήμο. Υποχρεωτικά πήγαινε και πλήρωνε. Αυτή ήταν η ισχύουσα τακτική.

3.Προφανώς ο νέος Δήμαρχος δεν διάβασε τα παλαιά ειδοποιητήρια, τα οποία είχαν λάβει οι μισοί από τους 14.000 πολίτες που τους επιβλήθηκε κατάσχεση. Όσο για τους άλλους, είναι εμφανές, ότι ήταν παντελώς ανενημέρωτοι.

4.Ο νέος Δήμαρχος έχει την ευθύνη για την ΕΝΤΟΛΗ κατάσχεσης αφού και ο νέος νόμος (άγνωστος στους πολλούς) δίνει προθεσμία ως το 2025. Είχε λοιπόν τον χρόνο, ως νέος Δήμαρχος να στείλει επικυρωμένα ειδοποιητήρια σε όλους και επιπλέον να ΑΠΟΦΥΓΕΙ τις ευαίσθητες ημέρες πριν το Πάσχα για να προβεί στο ανελέητο κυνηγητό και την αρπαγή των οφειλόμενων μέσω των Τραπεζών.

5.Επί Προσωπικού: Φυσικά και έστειλα στο Δημαρχείο τις δύο αγανακτισμένες κυρίες, οι οποίες με κάλεσαν στην Εθνική Τράπεζα. Εγώ δεν πολιτεύομαι. Δημοσιογραφώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here