ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική απέκρυψαν από την ΑΔΑΕ χιλιάδες παρακολουθήσεις-Τι καταγγέλλει ο Χρ. Ράμμος.

0
338

Συγκλονιστικά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έκθεση Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για το 2022 που δημοσιεύτηκε με μεγάλη καθυστέρηση το βράδυ της Τετάρτης.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική απέκρυψαν από την ΑΔΑΕ χιλιάδες παρακολουθήσεις - Τι καταγγέλλει ο Χρ. Ράμμος - Documento

Όπως προκύπτει από την έκθεση, τον πρόλογο της οποίας υπογράφει ο πρόεδρος Χρήστος Ράμμος, η ΕΥΠ, που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η αντιτρομοκρατική (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας-ΔΑΕΕΒ), απέκρυψαν από την ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών), συνολικά 6.705 άρσεις απορρήτου, για τους οποίους η Εισαγγελέας της ΕΥΠ είχε κάνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους «Εθνικής Ασφάλειας».

Σύμφωνα με την έκθεση:

-Η ΕΥΠ απέστειλε στην ΑΔΑΕ κατά το έτος 2022 επιπλέον 717 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν το έτος 2021 και δεν είχαν παραδοθεί νωρίτερα.

-Η αντιτρομοκρατική (ΔΑΕΕΒ) παρέλειψε να αποστείλει στην ΑΔΑΕ 5.988 εισαγγελικές διατάξεις για το 2021 και επίσης το έκανε εντός του 2022.

Το γεγονός ότι η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική ενημέρωσαν ετεροχρονισμένα τις την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για χιλιάδες «ξεχασμένες» Εισαγγελικές Διατάξεις άρσης απορρήτου, προκαλεί ερωτηματικά και για το αν τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην ΑΔΑΕ για το έτος 2022 είναι τα πραγματικά.

Υποκλοπές: Απειλές και πιέσεις κατήγγειλε ο Χρήστος Ράμμος της ΑΔΑΕ στο Ευρωκοινοβούλιο - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

Είναι άλλωστε ενδεικτικό το γεγονός ότι τον πρόλογο που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος συνοδεύει…«αστερίσκος» που αναφέρει επί λέξει ότι:

«Το κείμενο αυτό εκφράζει τις απόψεις του Προέδρου της Αρχής», προφανώς υπονοώντας ότι η νέα σύνθεση που διαμορφώθηκε σχεδόν πραξικοπηματικά από την πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή, δεν συμφωνούσε με τον αποκαλυπτικό του λόγο.

Στον πρόλογο της Έκθεσης Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ, ο Χρ. Ράμμος κάνει λόγο για «αντί-θεσμικές παρεμβάσεις μέσω των οποίων αμφισβητήθηκε η ίδια η ανεξαρτησία της Αρχής, με απειλητικούς μάλιστα υπαινιγμούς ότι σε περίπτωση που τα επιτασσόμενα με τις παρεμβάσεις αυτές δεν θα τηρούντο από την Αρχή, θα τίθετο θέμα ασκήσεως ποινικών διώξεων εις βάρος των μελών και του προσωπικού της Αρχής ακόμη και για εξαιρετικά σοβαρές κακουργηματικές πράξεις».

Επίσης κάνει λόγο αντιδράσεις που έλαβαν μορφή συκοφαντικών, δυσφημιστικών και υβριστικών σχολίων.

Χρήστος Ράμμος: "Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή" - Ανοιχτό Παράθυρο

«Δυστυχώς, το Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα φαίνεται να θεωρεί ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές εκπληρώνουν τον ρόλο τους, μόνο όταν δεν ενοχλούν και δεν ασκούν κριτική στην εξουσία και δεν αμφισβητούν τις επιλογές της. Όταν, όμως, εκπληρώσουν τον συνταγματικό τους ρόλο που είναι να λειτουργούν ως αντίβαρα εξουσίας, τότε υφίστανται μια ολόκληρη σειρά από ανοίκειες επιθέσεις»…αναφέρει ο κ. Ράμμος.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here