Ζάκυνθος: Οι βρύσες της πόλης τρέχουν πετρέλαιο!

0
521

Πετρέλαιο και από τις βρύσες τρέχει στη Ζάκυνθο | Energymag

Ανοίγουν τις βρύσες τους οι κάτοικοι της Ζακύνθου και βλέπουν μαζί με το νερο να τρέχει και…πετρέλαιο, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση το τελευταίο 48ωρο στο νησί.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ζακύνθου, περίπου στο ύψος του ανοικτού Δημοτικού θεάτρου εντοπίστηκε πετρέλαιο επί του οδοστρώματος από άγνωστη -μέχρι στιγμής-αιτία.

Χωρίς νερό η πόλη της Ζακύνθου- Εισροή πετρελαίου στο δίκτυο | LiFO

Αυτό, ως φαίνεται, είχε σαν συνέπεια να περάσει το πετρέλαιο στο νερό μέσα από κάποια αφανή ρήξη του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ο οποίος βρίσκεται υπό αντικατάσταση, αλλά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «imerazante.gr», η ολοκλήρωση του έργου έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του εργολάβου.

Ωστόσο, κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν πως, αντί να σταματήσει η υδροδότηση άμεσα χθες Πέμπτη, οπότε και εντοπίστηκε το πρόβλημα, σήμερα Παρασκευή η υπηρεσία διέθεσε και πάλι νερό στην πόλη, παρότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε πληροφορηθεί τι συνέβη.

Η ΔΕΥΑΖ, δια του Προέδρου της, Δ. Τουρκάκη, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανακοινώνοντας πως διακόπτει την υδροδότηση της πόλης για μία εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζάκυνθος δεν έχει διαρκή υδροδότηση, αλλά οι οικείες διαθέτουν δεξαμενές, στις οποίες αποθηκεύουν το νερό που παρέχει ο δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τους κατοίκους να προχωρήσουν σε εξειδικευμένο καθαρισμό στις δεξαμενές τους.

Δείτε ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here