Η Αποστολή του JUMBO TRACK MULTI στην Πάρνηθα και τα Όνειρα Θερινής Νυκτός (κατά κυριολεξία!)…του κ. Βασίλη Χυπολυτά!

0
1217

Παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα της χώρας, πέσαμε στο Facebook πάνω στην πληροφορία της ΚΗΦΙΣΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις 23/08/23 και ώρα 15:27, ότι το Ερπυστριοφόρο Πυροσβεστικό Όχημα JUMBO TRACK MULTI που ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα, στην Αλεξανδρούπολη και στο Σουφλί, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΔΗΘΕΝ στάθμευε το προηγούμενο δεκαήμερο στην υπηρεσία των εθελοντών δασοπυροσβεστών στον Δήμο Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Ξυπολυτά!

Μετά από σχετική έρευνα  της Kifisia Press και με ένα σύντομο ρεπορτάζ επιβεβαιώσαμε ότι πράγματι το Ιδιωτικό Μετασκευασμένο Τανκς JUMBO TRACK MULTI, αναχώρησε την Τρίτη 22/08/2023, σύμφωνα με πληροφορίες της Εταιρείας RAM Europe, αργά το βράδυ στις 22:00  για τη φωτιά στην Πάρνηθα όπου συνέδραμε στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης μέχρι το Σάββατο 26/08/23.

Στις 27/08/23 αναχώρησε από την Πάρνηθα αμέσως προς Αλεξανδρούπολη.

Στις 28/08/23,  ξεκίνησε ο 60χρονος εθελοντής Θόδωρος Ρέντζος με το όχημα Του να επιχειρεί στις 24:00, στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης στην Αλεξανδρούπολη.

Στις 31/08/23 αναχώρησε αμέσως μετά από την Αλεξανδρούπολη προς το Σουφλί.

Στις 01/09/23, ξεκίνησε ο Mέγας εθελοντής Θόδωρος Ρέντζος με το ειδικό Πυροσβεστικό Όχημα JUMBO TRACK MULTI, να επιχειρεί να σβήσει την φωτιά στο δάσος στο Σουφλί.

Όνειρα Θερινής Νυκτός (κατά κυριολεξία)!…

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook της ΚΗΦΙΣΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις 23/08/23 και ώρα 15:27, το εν λόγω Πυροσβεστικό Όχημα JUMBO TRACK MULTI να βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς, με «δήθεν» πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Ξυπολιτά!!, αφού μαθαίνουμε ότι είχε, πριν περίπου μια εβδομάδα, επιστρέψει από την Ρόδο όπου επιχειρούσε επί μέρες στην κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς!στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας RAM Europe στον Ορχομενό!

Το όχημα είναι ένα Μετασκευασμένο Τανκς τύπου Leopard, και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας στο παρελθόν, ενώ είχε αποσταλεί και στις πυρκαγιές της Ρόδου για να συνδράμει τους πυροσβέστες.

Έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αντιπυρικές ζώνες και να επιχειρεί σε δύσβατα σημεία, ενώ κάνει ρίψη νερού στα 80 μέτρα και μεταφέρει 15.000 λίτρα.

Ανεφοδιάζεται είτε από εδάφους είτε ακόμη και από ελικόπτερο και μπορεί να ανοίξει ζώνες πυρασφάλειας ακόμη και κατά τη διάρκεια της φωτιάς, χάρη στην πλήρη θερμική και βιοχημική προστασία που διαθέτει.

Μπορεί, δε, να φιλοξενήσει έως 10 άτομα, άρα αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο και στις αποστολές διάσωσης ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στις φλόγες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here