Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πρακτικά έχασε τη Δεδηλωμένη!

0
290

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο  και υπερψηφίστηκε επί της αρχής, παρά τις ποικίλες αντιδράσεις ακόμη και από στελέχη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μια Κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά απόψε έχασε τη δεδηλωμένη, καθώς κατά το Σύνταγμα η δεδηλωμένη χάνεται όταν το Κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει λιγότερες από 120 ψήφους σε ψήφιση νομοσχεδίου.

Συνολικά 254 βουλευτές κατέθεσαν την ψήφο τους, οι 176 εκ των οποίων ψήφισαν «ναι», οι 76 «όχι» και οι άλλοι δύο «παρών».

Απουσίασαν συνολικά 45 βουλευτές, με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς να μετρούν…Σημαντικές Απώλειες και την Πλεύση Ελευθερίας να είναι η μόνη από τις παρατάξεις που στήριξαν το επίμαχο αυτό νομοσχέδιο που είδε σύσσωμα τα (έξι) μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας να το υπερψηφίζουν.

Παρακολουθήστε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια όπου από λεπτό σε λεπτό θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here