Η Μεγαλύτερη Επιστράτευση των τελευταίων δεκαετιών στο Ισραήλ-Όλα προμηνύουν χερσαία επέμβαση μεγάλης κλίμακας στη Γάζα!

0
451

Όπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά η τηλεόραση του Ισραήλ, επικαλούμενη τον στρατό, 300.000 έφεδροι κλήθηκαν «στη Μεγαλύτερη Επιστράτευση που έγινε ποτέ».

Η είδηση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζει χερσαία επέμβαση στη λωρίδα της Γάζας, η οποία και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη που έχει επιχειρηθεί ποτέ.

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία αιματοχυσία άνευ προηγουμένου. Μοναδικός παράγοντας αποτροπής μίας τέτοιας εξέλιξης, φαίνεται ότι θα είναι ο μεγάλος αριθμός των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς κι άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και τώρα, η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες από τη λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινές πόλεις, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν ισοπεδώσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Ενώ παράλληλα υπάρχει συσκότιση αναφορικά με τον αριθμό των απωλειών από την πλευρά των παλαιστινίων, ειδικά όσον αφορά τους αμάχους.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σενάριο που θέλει αυτή την γιγαντιαία επιστράτευση να γίνεται, διότι το Ισραήλ φοβάται επίθεση και από τον βορρά, αν και η Χεζμπολάχ δεν έχει μέχρι στιγμής προαναγγείλει κάτι τέτοιο.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Χαμάς δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν για πρώτη φορά το αυτοσχέδιο σύστημα αεράμυνας «Mubar 1».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here