Κρυφό Χρέος οι εγγυήσεις του Δημοσίου υπέρ των Αρπακτικών.

0
490

Από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκύπτουν:

α. Δεν καταγράφονται τα πάγια περιουσιακά στοιχεία στον Ισολογισμό, δηλαδή όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία του κράτους είναι εκτός του Ισολογισμού.

β. Η επιμέτρηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων γίνεται με το προηγούμενο λογιστικό πλαίσιο, δηλαδή δεν εφαρμόζεται πλήρως το υφιστάμενο λογιστικό πλαίσιο, αλλά και το προηγούμενο.

γ. Δεν αναγνωρίζονται στον Ισολογισμό προβλέψεις για χρηματοοικονομικούς κινδύνους (πχ Καταπτώσεις Εγγυήσεων) καθώς δεν έχει καταρτιστεί λογιστικό σύστημα παρακολούθησής των σχετικών ζημιών και υποχρεώσεων.

δ. Καθυστέρηση υλοποίησης της λογιστικής μεταρρύθμισης μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η ουσιαστική αναβάθμιση της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Ολόκληρη η ομιλία του Ανδρέα Βορύλλα, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για το «Κύρωση του Ισολογισμού και των λοιπών Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης, περιόδου αναφοράς 1/1/2021 έως 31/12/2021» στις 8/11/2023:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here