Νίκος Μπατσίλας: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

0
715

Ο βίος και η πολιτεία του Νίκου Μπατσίλα της ΑΑ∆Ε, που προώθησε για έρευνα την ανώνυμη και αβάσιμη επιστολή εναντίον του Documento.

Ο Νίκος Μπατσίλας υπηρετεί σε κομβική θέση στην ΑΑ∆Ε. Ως άνθρωπος εµπιστοσύνης του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, έχει τοποθετηθεί προϊστάμενος της ∆ιεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για το θέμα που ξεκίνησε από το “Μακελειό”: Για τη μαφία εφοριακών – Κανένας δεν είχε την τόλμη να βγάλει ονόματα – Makeleio.gr

Τον Ιούλιο του 2021 ήταν αυτός που προώθησε για έρευνα την ανώνυμή και αβάσιμη επιστολή µε κατηγορίες κουτσομπολίστικου επιπέδου εναντίον του Documento.

O κ. Μπατσίλας, ανεξάρτητα από όσα άλλα θα αποδειχτούν από τη δικαστική έρευνα για το πρόσωπό του, έχει προσωπικούς λόγους να θέλει την καταστροφή του Documento.

Το 2015 ο κ. Μπατσίλας ήταν ένας από τους ελεγκτές του Σ∆ΟΕ οι οποίοι στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας είχαν αναλάβει να ερευνήσουν την υπόθεση του νυν υπουργού Επικρατείας και πρώην σύμβουλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά µε τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Σταύρος Παπασταύρου εμφανιζόταν στη λίστα που αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 2012 ο πρόδρομος του Documento, το περιοδικό Hot Doc, να έχει 5,5 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC. Ο ίδιος υποστήριζε ότι στην πραγματικότητα ανήκαν στον επιχειρηματία Σάµπυ Μιωνή.

Στις 10 Ιουλίου 2015 ο Μπατσίλας συνέταξε µια αθωωτική για τον Παπασταύρου έκθεση ελέγχου και ζήτησε από τον δεύτερο ελεγκτή Παναγιώτη Ντούνια να την υπογράψει για να µπει στο αρχείο.

Ο Ντούνιας είχε αντιρρήσεις καθότι έλειπαν στοιχεία (τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν χρόνια µετά και αμφισβητήθηκαν στην επιτροπή της Βουλής) και αρνήθηκε να υπογράψει. Παρότι δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, κατέγραψε τις αντιρρήσεις του κατά την υπογραφή της έκθεσης και η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε αλλά συνεχίστηκε η έρευνα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here