ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

0
616

Κόσμος είχε κατακλύσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς και τον προθάλαμο της αίθουσας αλλά και τον εξωτερικό χώρο του Αιθρίου, το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, λόγο της τελετής ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, καθώς και των 35 συμβούλων που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

xypolytas-orkwmosia1

Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος συνοδευόμενος από τους ιερείς της πόλης μας τέλεσε τον αγιασμό και την ορκωμοσία του Δημάρχου και ακολούθησε ξεχωριστά ο όρκος στο Ευαγγέλιο των  31 Δημοτικών Συμβούλων.

politikos-orkos1

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, έδωσαν τον πολιτικό όρκο, τον οποίος διάβασε ο νέος Δήμαρχος,  Βασίλης Ξυπολυτάς.

thomakos-orkwmosia1

Συγκινητικός στον λόγο του ο απερχόμενος Δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος είπε πως προσπάθησε αυτά τα 9 χρόνια της θητείας του να διοικήσει με εντιμότητα.

Είπε πως κατάφερε να πραγματοποιήσει τους 14 από τους 15 στόχους που είχε υποσχεθεί στους δημότες στον προεκλογικό του αγώνα το 2014. Ξεχωριστή μνεία έκανε για τα δύο σχολεία που παρέδωσε επί θητείας του στη σχολική κοινότητα, με ίδια έσοδα του Δήμου.

Πρόσθεσε πώς στόχος του είναι να κάνει μία γόνιμη αντιπολίτευση, ψηφίζοντας όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πρόοδο του Δήμου, όπως προϋπολογισμοί, Τεχνικά Προγράμματα και άλλα υπηρεσιακά θέματα, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες αντίπαλες παρατάξεις της Διοίκησης.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ξεχωριστά με μεγάλη συγκίνηση την οικογένειά του για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

xypolytas-omilia1

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είπε πως ανυπομονεί να πιάσει δουλειά από την 1η του Ιανουαρίου και ζήτησε να υπάρξει ενότητα για να μπορέσει η πόλη μας να πάρει τη θέση που της αξίζει, όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε το πραγματικά μεγάλο ποσοστό που πήρε ο συνδυασμός του στις εκλογές το 64,33% εκτός ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη μας δείχνει ότι οι συμπολίτες μας θέλουν να γίνουν αλλαγές και μεγάλα έργα στην πόλη. Γι’ αυτό ζήτησε τη σύμπραξη όλων των παρατάξεων ώστε σαν μία γροθιά να μεγαλουργήσουν.

episoimoi-orkwmosia1

Ο κ. Ξυπολυτάς κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να προσέλθουν στην εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 14 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Λάτση, όπου σκοπεύει να ανακοινώσει τα σχέδιά του για τις 100 πρώτες ημέρες της νέας Διοίκησης.

Εκτός από τους κάτοικους της περιοχής μας αλλά και πολλούς υπαλλήλους του Δήμου που παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία, το παρόν έδωσαν και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωματική κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Ζωή Ράπτη, ο Υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης πολλοί διευθυντές οργανισμών αλλά και αυτό-διοικητικοί όμορων Δήμων και περιφερειακοί σύμβουλοι όπως ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, η Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Γιάννης Κεχρής.

bafeias1

Ηχηρό το χειροκρότημα τόσο για τον Απερχόμενο όσο και για τον Νέο Δήμαρχο από τον κόσμο που παρακολουθούσε, όλοι με την ελπίδα ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το καλύτερο για την πόλη.

Την παρουσίαση της σεμνής εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Φραντζέσκα Σαββοργινάκη, ενώ μέχρι να ξεκινήσει η ορκωμοσία η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Χίου, έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here