Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στο Ισραήλ.

0
476

Σχηματίστηκε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης το απόγευμα της Τετάρτης μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του ηγέτη της Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ στο αρχηγείο του Ισραηλινού Στρατού στο Τελ Αβίβ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας απευθύνουν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών - ertnews.gr

Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα μετά την οποία οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν το Likud και την Εθνική Ενότητα έμειναν πίσω για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες.

Ως μέρος της συμφωνίας, ο Γκαντζ και ο συνάδελφός του Γκάντι Άιζενκοτ θα ορκιστούν ως Υπουργοί και θα συμμετάσχουν σε ένα Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο με τον Νετανιάχου και τον Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Γκαντς συμφώνησαν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – FANTOMAS.GR

Υπήρξε μια ευρέως διαδεδομένη έκκληση για Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης στο Ισραήλ από τότε που ο Νετανιάχου κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς το Σάββατο μετά τη μαζική επίθεση στο Ισραήλ.

Ο Gantz πλαισιώθηκε αμέσως από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Yair Lapid και τον ηγέτη του Yisrael Beyteny Avigdor Liberman λέγοντας ότι θα ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μια Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης. Τα μέλη του συνασπισμού εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους για την συγκεκριμένη κίνηση.

Ο Νετανιάχου και ο Γκαντς πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της Κυβέρνησης Έκτακτης Ανάγκης, αλλά πέντε ημέρες αργότερα δεν είχαν καταλήξει.

Ένα σημείο διαμάχης ήταν το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο που προτείνεται από τον Gantz, το οποίο θα περιλαμβάνει τον Netanyahu, τον Gallant και δύο άλλους εκπροσώπους του συνασπισμού μαζί με τον Gantz και τον Eisenkot, οι οποίοι και οι δύο είναι πρώην αρχηγοί του επιτελείου των Ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Το σχέδιο του Gantz θα απέκλειε τον Υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich και τον Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir-μια κίνηση για την οποία ο τελευταίος αντέδρασε έντονα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here