ΚΥΜΑ Αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Α. Τσίπρα: Πού θα πάνε;

0
1176

-«Φουντώνουν» οι φήμες για Νέο Κόμμα!…

Την ώρα που ο Γ. Σακελλαρίδης και η Ε. Αχτσιόγλου «δίνονται» ως τα μεγαλύτερα φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας.

Ραγδαίες εξελίξεις έχει φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πολλά στελέχη τηλεφωνούν για να ενημερώσουν ότι αποχωρούν από το κόμμα. «Εμείς χωρίς τον Τσίπρα δεν μένουμε», είναι το μήνυμα που ακούγεται.

Το μπαράζ τηλεφωνημάτων αποτελεί ένα μήνυμα που δείχνει την αγάπη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον A. Τσίπρα και «φουντώνει» τις φήμες για δημιουργία Nέου Kόμματος, κάτι που σας ανέφερε νωρίτερα το pronews.gr.

Ένα νέο κόμμα, το οποίο θα έχει τον Α. Τσίπρα στην ηγεσία και μπορεί να δημιουργηθεί πχ. το ερχόμενο φθινόπωρο και το οποίο θα έχει στελέχη από όλο το φάσμα της πολιτικής, Από την κεντροαριστερά μέχρι και κεντροδεξιά.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πάρει…την κατιούσα και χωρίς τον Α. Τσίπρα υπάρχει κίνδυνος (σοβαρός) να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012.

Κάτι που φαίνεται και από τα στελέχη είναι τα φαβορί για να αντικαταστήσουν τον Α. Τσίπρα στην ηγεσία.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές o Γαβριήλ Σακελλαρίδη και η Έφη Αχτσιόγλου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας ωστόσο από τους δύο δεν έχει ούτε στο ελάχιστο τις ηγετικές ικανότητες του Α. Τσίπρα, οι οποίες έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας.

Υ.Γ. Η Έφη Αχτσιόγλου για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτηση: Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την Αριστερά Παγκοσμίως.

Αχτσιόγλου για Τσίπρα: «Είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Αριστερά» – CandiaDoc-Κρήτη-Επικαιρότητα,αρθρογραφία,παραπολιτικά

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της, εν είδη σύντομης αποτιμήσεως του Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου:

Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει «Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την Αριστερά παγκοσμίως» τον Παρ αιτηθέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Αλ. Τσίπρας «δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές».

Η ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου:

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Αριστερά Παγκοσμίως.

Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός.

Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε. Στήριξε τον κόσμο της εργασίας, έβαλε στο επίκεντρο τους πολλούς, την ανθρωπιά, τα δικαιώματα.

Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας. Έδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε.

Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας.

Έφη Αχτσιόγλου για τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως» | BriefingNews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here