Μαρία Ζαχάροβα: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει για τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία.

0
339

Δύο εχθρικές προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθετήσεις έκανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού.

Σφαλιάρα» Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Έβαλε τους ήρωες του Μεσολογγίου στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί του Αζόφ» - Ατέχνως

Στην πρώτη απάντηση λέει ότι τα όπλα που στέλνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ουκρανία απειλούν τον άμαχο πληθυσμό, επομένως και για την Ελληνική ομογένεια επειδή οι βόμβες δεν κοιτάζουν διαβατήρια και η Ελληνική Κυβέρνηση θα λογοδοτήσει στον λαό της για αυτό.

«Τα όπλα αυτά και οι οβίδες δεν ρωτούν εθνικότητα και δεν ζητούν να δείξεις ταυτότητα. Σκοτώνουν απλώς τους ανθρώπους και τέλος. Από όλες τις εθνικότητες. Αυτό αφορά το Ντονμπάς, την Αζοφική και άλλες περιοχές, όπου ιστορικά διαμένει πολυάριθμη ελληνική κοινότητα. Υπεύθυνη για αυτό είναι η Ελληνική ηγεσία, η οποία θα χρειαστεί να λογοδοτήσει ενώπιον του λαού της»…είπε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ερωτηθείσα εάν έχουν υπάρξει κάποιες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελληνικής και Ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με τη μεταβίβαση ή μη στην Ουκρανία των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, που σταθμεύουν στην Κρήτη, δήλωσε ότι η Μόσχα καταγράφει χωρίς εξαίρεση «όλες τις εχθρικές ενέργειες, είτε πρόκειται για την Ελλάδα, είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα και δίνουμε σε αυτές σαφή απάντηση, πολιτική, διπλωματική, στρατιωτική».

Είπε ακόμη ότι η Μόσχα «πολλές φορές προειδοποίησε» την Αθήνα «για τυχόν παραβίαση της Ελληνορωσικής διακυβερνητικής συμφωνίας» του 1995, «όπου υπάρχουν αυστηρές υποχρεώσεις να μην παραδίδονται σε τρίτες χώρες χωρίς αμοιβαία γραπτή συνεννόηση εξοπλισμός και στρατιωτικά μέσα, που έχουν αποκτηθεί στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας».

Απάντηση στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.

Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε απολύτως παράλογες τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, πως σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ σε ανάρτηση της στο Telegram:

«Αυτό είναι μια ευθεία απειλή προς την Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρεθεί μια δικαιολογία για τον Ζελένσκι; Και τα δύο είναι παράλογα. Αντίθετα, τώρα όλοι μπορούν να δουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος- η Ουάσινγκτον».

Η Ζαχάροβα σχολίασε επίσης και τις αναφορές στα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας συζητούσαν σχετικά με μια σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον της Κριμαίας.

Η είδηση υποτίθεται ότι προήλθε από διαρροή ηχογράφησης της συνομιλίας των στελεχών της Bundeswehr και έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ρωσία.

Όπως ανέφερε η Ζαχάροβα:

«Αναρωτιέμαι τι έχει να πει για αυτό η Αναλένα Μπέρμποκ; Τα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν έναν καλό λόγο να αποδείξουν την ανεξαρτησία τους και να της κάνουν σχετικές ερωτήσεις.  

Τα δικά μας μέσα πάντως έχουν επείγουσες επικοινωνίες με την Γερμανική Πρεσβεία στην Μόσχα».

Όπως πρόσθεσε η Μόσχα θα ζητήσει άμεσα επίσημα εξηγήσεις από το Βερολίνο για το θέμα.

Πηγή documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here