ΜΥΣΤΗΡΙΟ οι θάνατοι 450 Νεογέννητων και όχι μόνο στις Βρετανικές Βάσεις 1960-1965…2023!…της Φανούλας Αργυρού.

0
400

Η ιστορία αυτή έμεινε στο περιθώριο και οι γονείς των παιδιών μάταια ζητούσαν και ζητούν εξηγήσεις για τον χαμό των παιδιών τους.

Διάβασα την είδηση στο «sigmalive» στις 09.04.2023, «Γέμισε αρκουδάκια το Νεκροταφείο των ΒΒ στη Δεκέλεια-Ποιος ο λόγος», από δημοσίευμα της Βρετανικής «Daily Mail».

Οι θάνατοι νεογέννητων και όχι μόνο – Το μυστήριο στις Βρετανικές Βάσεις 1960-1965… 2023

Και ότι τοποθετήθηκε ένα αρκουδάκι σε κάθε παιδικό τάφο στο Κοιμητήριο Δεκέλειας μικρών παιδιών Οικογενειών Βρετανών, που πέθαναν στην Κύπρο τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Πρόκειται για 450 παιδιά, έγραψε η «Daily Mail», από τα οποία τα 159 είχαν πεθάνει την πρώτη ημέρα που γεννήθηκαν!…

Σημείωση Φ.Α.: Ο αριθμός των παιδιών σε Προηγούμενο Δημοσίευμα του 2010 ήταν 300! 

Τα αρκουδάκια ήταν πρωτοβουλία της κ. Annie Macmillan Davies, που ζει στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και που εμπνεύστηκε την ιδέα όταν επισκέφτηκε τον τάφο των γονιών της στο Νεκροταφείο της Δεκέλειας, το 2022.

Τα παιδιά βρίσκονται ξεχασμένα εκεί για δεκαετίες, αφού οι γονείς τους πολύ συχνά έπαιρναν μεταθέσεις και έφευγαν από την Κύπρο.

Μετά από αυτήν τη συμβολική κίνηση, μερικές από τις οικογένειες των μωρών απαιτούν να διεξαχθεί έρευνα για τους θανάτους, ώστε να τερματιστεί το βασανιστήριο στο οποίο υπόκεινται εδώ και 60 χρόνια.

Οι θάνατοι νεογέννητων και όχι μόνο - Το μυστήριο στις Βρετανικές Βάσεις 1960-1965… 2023

Το δημοσίευμα της Daily Mail στις 8.4.2023, όμως, έχει επιπρόσθετες πληροφορίες, ότι οι θάνατοι και μητέρων και άλλων ασθενών συνεχίστηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1970, και συμπληρώνει με προσωπικές πονεμένες εμπειρίες ζώντων και θύμησες…

Οι τάφοι παιδιών είναι 452, έγραψε, για παιδιά κάτω των δύο ετών και περίπου 500 περιλαμβανομένων μεγαλύτερων παιδιών.

Και ότι ελλείψει Ιατρικών Αρχείων (και διαφάνειας από τις Αρχές), που λέγεται ότι χάθηκαν όταν κατεδαφίστηκε 20 χρόνια μετά το κτίσιμό του (1958) ένα Στρατιωτικό Νοσοκομείο (συγκριτικά πολύ νωρίς), έχουν φουντώσει τις θεωρίες συγκάλυψης, όπως έκθεση σε Ραδιενεργό Υλικό, Παρενέργειες από συνδυασμούς εμβολίων!…

Ένα βιβλίο για το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στην Κύπρο, έγραψε η εφημερίδα, εισηγήθηκε ότι το ποσοστό θανάτων ήταν σχεδόν διπλάσιο απ’ ότι στην Αγγλία. Και παρόλο που είναι Στρατιωτικό Κοιμητήριο, αυτό είναι γεμάτο από τάφους μωρών στρατιωτών που υπηρέτησαν στη νήσο μεταξύ των δεκαετιών 1960-1970.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here