Ναύαρχος Αποστολάκης για την Ελληνική Ηγεσία στις επιχειρήσεις κατά των Χούθι: Είναι κάτι που μας δίνει σαν χώρα.

0
288

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνέντευξή του (Attica TV) είπε πως η νέα κατάσταση είναι «καλύτερη από την προηγούμενη», ενώ σε ερώτημα αν γεννώνται κίνδυνοι από το ότι μπαίνουμε στην προμετωπίδα της επιχείρησης, είπε «μπαίναμε έτσι κι αλλιώς με την αποστολή της φρεγάτας».

«Το ερώτημα είναι, θα μπορούσαμε ή δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε; Θα μπορούσαμε να μείνουμε απέξω; Θα μπορούσαμε να μείνουμε απέξω….»…είπε σε άλλο σημείο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως πλέον «είναι μια κατάσταση την οποία ελέγχουμε καλύτερα. Ξέρουμε πώς θα συντονίσουμε τα πλοία».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι ο συντονισμός της επιχείρησης από την Ελλάδα «είναι κάτι που μας δίνει σαν χώρα».

Σε ερώτημα πάντως εάν ο ίδιος και ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκαν την Δευτέρα από τον Νίκο Δένδια για την πρωτοβουλία, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά, εκτιμώντας πως αυτό προέκυψε στη συνέχεια. Αρκέστηκε, δε, να πει ότι συζήτησαν για το θέμα που έχει προκύψει με τη φρεγάτα «Ύδρα».

Υ.Γ. Στο στρατηγείο της Λάρισας το κέντρο επιχειρήσεων της διεθνούς κοινότητας κατά των Χούθι.

Την πρόταση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έκανε δεκτή το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας που συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόθεση της χώρας να έχει κομβικό ρόλο στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και ότι προσφέρει το στρατηγείο της Λάρισας για στρατηγείο της Διοίκησης.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here