Ο Μητσοτάκης έχει κόμπλεξ με την Κριτική! Κόλαφος από τον Μανώλη Κοττάκη.

0
470

-Οι 160.000 ευρώ που έδωσε στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

-Με την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση του Τύπου, επιφύλαξε 43.500 ευρώ στην «Εστία», 160.000 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 140.000 ευρώ στην «Αυγή»!…

-Πιο Συριζαϊκή Κυβέρνηση από αυτήν έχετε δει;

-Προκλητικά χαμηλό ποσό δόθηκε και στη «δημοκρατία».

Λησμονεί ότι οι εφημερίδες εκδίδονται για τους αναγνώστες και όχι για τις Κυβερνήσεις. Το όραμά του είναι να επικρατήσει στην πατρίδα μας η σιωπή των αμνών.

H εφημερίδα «Εστία», που έχω την τιμή να διευθύνω, παράλληλα με την αρθρογραφία μου στη «δημοκρατία», δεσμεύεται από τις αρχές των ιδρυτών της. Από τη στάση ζωής εκείνων που όρισαν τη μοίρα της και την ιστορία της.

Από τις αξίες της οικογένειας Κύρου, η οποία έβαζε πάντοτε την Πατρίδα πάνω από κόμματα και πάνω από πρόσωπα. Στον ενάμιση αιώνα της κυκλοφορίας της η «Εστία» υπήρξε πάντοτε συντηρητική αλλά και συχνά «αυθάδης» προς τις πάσης φύσεως εξουσίες, όταν αυτό απαιτείτο.

Το μέτρο της αξιολόγησής της ήταν πάντοτε το έθνος. Η κριτική που άσκησε κατά καιρούς σε πρωθυπουργούς κάθε φορά που εκείνη θεωρούσε ότι εκτρέπονταν από την Εθνική γραμμή και από τους παραδοσιακούς κώδικες της Συντηρητικής Παράταξης ήταν αιχμηρή.

Συγκρούστηκε με τον παντοδύναμο Κωνσταντίνο Καραμανλή για τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, στον οποίο μάλιστα επιφύλαξε, καθ’ υπερβολή ίσως, τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «ο Χωρικός από το Κιούπκοϊ». Οι Κύρου δεν του συγχώρησαν ποτέ τη στάση του στο Κυπριακό.

Συγκρούστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον οποίο αποκαλούσε «Μούσκιο». Και, βεβαίως, συγκρούστηκε σφόδρα τη δεκαετία του 1980 με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την «Πασοκαρία» που αλλοίωσε τα ήθη της χώρας.

Κανείς Πρωθυπουργός, κανείς Πρόεδρος Δημοκρατίας, κανείς Αρχιεπίσκοπος δεν διανοήθηκε ποτέ να συμπεριφερθεί εχθρικά απέναντι στην ιστορική αυτή εφημερίδα.

Σεβάστηκε την παράδοση….

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here