Αποκάλυψη Βόμβα: Εξοργισμένο το Πεκίνο με τον Μητσοτάκη για την καταστροφή των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

0
571

Ο Πραγματικός λόγος του ταξιδιού Μητσοτάκη στην Κίνα…

Μπορεί τα ΜΜΕ να προβάλουν τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τα σπορτέξ παπούτσια στο κόκκινο χαλί και την τουριστική περιήγηση στην απαγορευμένη πόλη, τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου καλά, όπως σας είχαμε αποκαλύψει εδώ και μέρες.

Ο Μητσοτάκης σύρθηκε κυριολεκτικά στο Πεκίνο, διότι έχει προκύψει τεράστιο θέμα με την Cosco, έπειτα από την καταστροφή της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ελλάδα.

Μπορεί ο αποχαυνωμένος από τα ΜΜΕ πολίτης να μην εξοργίζεται για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της πολιτισμένης ανθρωπότητας χωρίς σιδηρόδρομο, οι Κινέζοι όμως δεν επένδυσαν τόσα δισεκατομμύρια στην πατρίδα μας για την «πλάκα» τους.

Η τεράστια επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, προϋπέθετε φυσικά την ύπαρξη Προηγμένου σιδηροδρομικού δικτύου, προκειμένου τα εμπορευματοκιβώτια να διατίθενται στις Ευρωπαϊκές αγορές, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλο λιμάνι της υφηλίου.

Αυτό φυσικά συμφέρει πρωτίστως στην Ελλάδα, διότι εάν διαθέταμε ένα εξελιγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, το λιμάνι του Πειραιά θα είχε υπερκεράσει τα περισσότερα λιμάνια της Ευρώπης, καθώς τα εμπορευματοκιβώτια θα μπορούσαν να μεταφέρονται σε ελάχιστο χρόνο στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου, με το μικρότερο κόστος.

Αυτή ακριβώς ήταν η Εθνική πολιτική του Κώστα Καραμανλή, όταν πέτυχε την συμφωνία με τους Κινέζους και προσπάθησε να την συνεχίσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, κατάφερε να εξευτελίσει την χώρα μας διεθνώς, καθώς το εθνικό έγκλημα των Τεμπών, οδήγησε και στην διακοπή των δρομολογίων, η οποία ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Με αποτέλεσμα οι Κινέζοι έχουν χάσει τεράστια ποσά.

Στο Πεκίνο λοιπόν εξελίσσεται ένα δράμα πίσω από το νευρικό χαμόγελο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στο καλύτερο δυνατό σενάριο, ο Μητσοτάκης στα εξαναγκαστεί να παραδώσει τους σιδηροδρόμους στους Κινέζους, ώστε να τους επισκευάσουν και να τους αναβαθμίσουν.

COSCO SHIPPING Lines (Greece) S.A. | GREECE

Στο χειρότερο σενάριο, η Cosco θα διεκδικήσει ρήτρες-μαμούθ, που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την παρουσία της στην Ελλάδα. Ενώ, θα διαρραγούν οι σχέσεις των δύο χωρών, που κρατήθηκαν με νύχια και με δόντια.

Αυτές τις ώρες λοιπόν, πιθανότατα κρίνεται και το μέλλον του ίδιου του Μητσοτάκη….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here