Ο Πούτιν προσφέρθηκε να στείλει 4 Ilyushin στην Ελλάδα αλλά ο Μητσοτάκης Αρνήθηκε!…

0
382

Η Dana Levi έκανε μια σοβαρότατη αποκάλυψη πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω της διπλωματικής οδού, εξέφρασε την πρόθεσή του να στείλει 4 Πυροσβεστικά Αεροσκάφη Ilyushin στη χώρα μας για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης…απάντησε Αρνητικά! ΛΑΘΟΣ Τεράστιο»!

Υ.Γ. Αχρήστευσαν τα Εναέρια Μέσα Πυρόσβεσης.

Πέταξαν στην Αττική τα νοικιασμένα και ακατάλληλα για την Ελλάδα, ενώ επικράτησε και αλαλούμ στον αέριό-συντονισμό!

Ανίκανο να προστατέψει τις περιουσίες των πολιτών από τις πυρκαγιές αποδείχτηκε ακόμη μια φορά το «Επιτελικό Κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα έγιναν στάχτη τα τελευταία 24ωρα. Σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν. Όπως και δεκάδες ανυπεράσπιστα ζώα.

Στο ίδιο έργο θεατές οι πολίτες. Επικοινωνιακές κορόνες και διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία, οι οποίες στην πρώτη πυρκαγιά αποδεικνύονται κενές περιεχομένου. Από τη δημοσιογραφική έρευνα του Documento προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι για άλλη μία φορά ο κρατικός μηχανισμός ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών που ξέσπασαν στις περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, του Λουτρακίου και σε Δερβενοχώρια-Μάνδρα επιχειρούσαν νοικιασμένα αεροσκάφη τα οποία δεν μπορούσαν να γεμίσουν με νερό από τη θάλασσα παρά μόνο από τη λίμνη Μαραθώνα ή από το αεροδρόμιο του Τατοΐου λόγω των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος στη μάχη της κατάσβεσης.

Όλα αυτά την ώρα που το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσε την εγκύκλιο-οδηγία για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης λίγες μέρες μόλις πριν από το ξέσπασμα των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ αλαλούμ επικράτησε και με τον Εναέριο Συντονισμό των Αεροσκαφών σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Δεν μπορούσαν να πάρουν νερό από τη θάλασσα.

Δευτέρα 17 Ιουλίου, λίγο μετά τις 13.00. Δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor πραγματοποιούν εναέρια περιπολία. Στην περιοχή Κουβαράς ξεσπά φωτιά. Είναι μόλις η αρχή της μεγάλης πυρκαγιάς στον Δήμο Σαρωνικού που έκανε στάχτη 39.310 στρέμματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Τα δύο Air Tractor φτάνουν στην περιοχή. Πραγματοποιούν μία ρίψη νερού και φεύγουν. Κι αυτό όχι επειδή οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που να καθιστούν τις ρίψεις απαγορευτικές, αλλά επειδή δεν μπορούν να πάρουν νερό από τη θάλασσα.

Λίγα λεπτά μετά δόθηκε εντολή να απογειωθούν άλλα δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor από τη Νέα Αγχίαλο. Αυτά τα Air Tractor ήταν αμφίβια, δηλαδή μπορούσαν να εφοδιαστούν με νερό και από τη θάλασσα. Με την προϋπόθεση όμως οι άνεμοι να μην ξεπερνούν τα τέσσερα μποφόρ, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στη χώρα μας και ειδικά τις προηγούμενες ημέρες.

Καρέ καρέ η διαδρομή των Air Tractor.

Η διαδρομή των αεροσκαφών αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24. Περιλαμβάνει διαδρομές πτήσης, προέλευση και προορισμούς, αριθμούς πτήσεων, τύπους αεροσκαφών, θέσεις, υψόμετρο, κατεύθυνση πορείας και ταχύτητες.

Το Documento παρουσιάζει καρέ καρέ τις διαδρομές των αεροσκαφών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ.1. Κάτοικος της Ρόδου ξεσπάει βλέποντας τα πυροσβεστικά να αποχωρούν!

Ο Αντώνης Καραγιάννης κάτοικος της Ρόδου ξεσπά με απόγνωση, καθώς βλέπει τα πυροσβεστικά να φεύγουν.

Υ.Γ.2. Εθελοντής στην Ρόδο: Δεν υπάρχει τίποτα! Είμαστε μόνοι μας!

«Δεν υπάρχει τίποτα! Είμαστε μόνοι μας! Βλέπετε πουθενά πυροσβεστική; Έχει καεί όλο το νησί. Που είναι η Πυροσβεστική;»…είναι τα λόγια ενός απεγνωσμένου στρατιώτη που δίνει μάχη στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου, καταγγέλλοντας ελλιπή μέσα πυρόσβεσης

«Έπρεπε πριν ξεκινήσει η σεζόν να είχαν φτιαχτεί ζώνες. Έπρεπε η Περιφέρεια, ο Δήμος να είχαν κόψει τα δέντρα, να είχαν κάνει ζώνες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα»…εξήγησε ο στρατιώτης μιλώντας σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, την ώρα που οι φλόγες περικύκλωναν ένα από τα ξενοδοχεία, οι πυροσβέστες κατέγραφαν τη φωτιά με το κινητό τους:

«Είχε στα σώματα ασφαλείας ανθρώπους που αντί να σβήνουν τη φωτιά οι πυροσβέστες, τραβούσαν βίντεο! 150 κιλά άνθρωποι»…ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here