Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τον ΟΗΕ: Για ποια αλήθεια μιλάει ο κ. Ερντογάν;

0
210

Μη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που μένουν απλά πιστοποιητικά παραβιάσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προσφώνησε στις 16:45 την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη.

Ο ΠτΔ δεν έκρυψε την απογοήτευση του κάνοντας αναφορά στη μη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών ενώ αναρωτήθηκε πως γίνεται οικονομικά ή άλλα συμφέροντα ισχυρών κρατών μελών να προηγούνται του διεθνούς δικαίου.

Αυτούσια η ομιλία του ΠτΔ:

Υ.Γ. Επιτέλους ο Αναστασιάδης μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας: Ορθώς επιτέθηκε στον τραγικό ΟΗΕ και στον Ταγίπ Ερντογάν…του Μιχάλη Ιγνατίου.

Ήταν μία από τις καλύτερες ομιλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδης, ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου.

Προκάλεσε δε εντύπωση η επίθεση, έστω και με έμμεσο τρόπο, που εξαπέλυσε εναντίον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Άργησε, αλλά επιτέλους το έκανε. Περιέγραψε αυτό που ονόμασε θετικές εξελίξεις στα όσα η ανθρωπότητα αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει.

Και απ’ εκεί και πέρα ήταν καταπέλτης για την αδυναμία, αν θέλετε καλύτερα, για την ανικανότητα των Ηνωμένων Εθνών να φροντίσουν να εφαρμοστούν είτε οι πρόνοιες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών είτε οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here