ΧΙΛΙΑΔΕΣ Φίλοι του τένις κατέκλυσαν την O2 Arena του Λονδίνου για την τελευταία παράσταση του Φέντερερ.

0
242

Αποθεώθηκε από τους χιλιάδες οπαδούς του, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο Ελβετός άσος του τένις Ρότζερ Φέντερερ που ρίχνει αυλαία στην λαμπρή 24ετη καριέρα του.

Μόλις οι διοργανωτές παρουσίασαν στην O2 Arena του Λονδίνου τον Ελβετό τενίστα, όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για να τον αποθεώσει.

Ο 41χρονος Φέντερερ, 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τένις λόγω τραυματισμών στο γόνατό του.

Με λυγμούς και αποθέωση η τελευταία…υπόκλιση του Φέντερερ: Ο καλύτερος όλων των εποχών αποχώρησε.

Με τη λήξη του τελευταίου του αγώνα και ενώ συμπαίκτες, αντίπαλοι και χιλιάδες θεατές τον αποθέωναν, ο Ρότζερ Φέντερερ ξέσπασε σε λυγμούς.

Μικρή σημασία έχει δεν κέρδισαν παίζοντας μαζί με τον διαχρονικό του αντίπαλο και φίλο του Ράφα Ναδάλ στο διπλό του Laver Cup απέναντι στους Σοκ και Τιαφόε της μικτής κόσμου.

Δεν θα άλλαζε το παραμικρό, στην τεράστια καριέρα του πιο χαρισματικού τενίστα όλων των εποχών. Δεν είναι μόνο οι 20 τίτλοι Gland Slam και τα δεκάδες τουρνουά που έχει κερδίσει. Είναι κυρίως το απαράμιλλο στιλ, η τεχνική του αλλά κυρίως ο χαρακτήρας του που τον έχει κάνει να ξεχωρίζει και να είναι ο πλέον αναγωνρίσιμος τενίστας στον πλανήτη.

Αφού έπαιξε ένα βίντεο με στιγμές από την καριέρα του, αλλά και λόγια αντιπάλων του, ήρθε η ώρα να μιλήσει, κάτι που έκανε με πολλά δάκρυα συγκίνησης.

«Πρέπει να αντέξω…Ηταν μία υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Εκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες. Αλλά χαίρομαι που έπαιξα το ματς. Το να παίζω με τον Ράφα και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου…Εκπληκτικό να έχω εδώ μαζί μου και τον Νόβακ με τον Αντι.

Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο ματς. Πάντα αισθανόμουν παίκτης ομάδας. Όχι μοναχικός. Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ. Ημουν χαρούμενος που απλά έπαιζα τένις. Δεν περίμενα ότι θα κάνω τέτοια καριέρα. Ομως θα το έκανα ξανά από την αρχή»…είπε αρχικά και ξέσπασε σε κλάματα.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με την συζυγό του, Μίρκα, που μόλις την ανέφερε ξέσπασε για τα καλά.

«Αν δεν με παρακινούσε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα συνέχιζα να παίζω. Σ’ ευχαριστώ» είπε και εκεί λύγισε όπως και ο Ναδάλ, που με δακρυσμένα μάτια προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι το…άλλο του μισό στα γήπεδα, αποχωρεί οριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here