Ο Σκοτεινός ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ….του Βασίλη Βιλιάρδου.

0
634

Σε αυτούς που εύλογα αναρωτιούνται γιατί η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τόσο πολύ τα ποσοστά της ανεργίας προς τα επάνω, η απάντηση είναι απλή:

«Επειδή εάν η ανεργία ήταν μονοψήφια τον Ιανουάριο του 2024, θα απελευθερώνονταν οι τριετίες σχετικά με την αύξηση των μισθών που έχουν παγώσει πάνω από δέκα χρόνια, από την Τρόικα».

Θεωρώντας λοιπόν η ΕΛΣΤΑΤ ανόητους τους Έλληνες εργαζομένους, προφανώς με τη στήριξη της Κυβέρνησης, άλλαξε ξαφνικά τη μέθοδο υπολογισμού, για να παραμείνει η ανεργία πάνω από το 10%-οπότε να μην έχουν απαίτηση αυξήσεων και δη αναδρομικών οι εργαζόμενοι.

Φυσικά η Κυβέρνηση θα τους προσφέρει μία μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού πείνας, ενδεχομένως πάνω από τα 830€, για να τους κοροϊδέψει-έτσι ώστε να μην προσέξουν την έμμεση κατάργηση των τριετιών.

Δηλαδή, θα τους γλυκάνει με μία «καραμέλα για ηλιθίους», όπως λέγεται στην καθομιλουμένη-ενώ παράλληλα προσφέρει ένα δώρο στους εργοδότες και ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως στις τράπεζες που δεν θα χρειαστεί να δώσουν καθόλου αυτές τις υποχρεωτικές αυξήσεις στους εξαθλιωμένους Έλληνες.

Έτσι θα εξοικονομήσουν τεράστια ποσά, διατηρώντας την υψηλή κερδοφορία τους-ενώ θα κοροϊδέψουν με τη σειρά τους τους Έλληνες, μειώνοντας κάποιες τιμές, προμήθειες και χρεώσεις.

Τα συγχαρητήρια μας στην Υπουργό Εργασίας και στην ΕΛΣΤΑΤ-όχι για τις τριετίες, αλλά για το ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τόσο εύκολα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους.

Αλήθεια, τι κάνουν οι Συνδικαλιστικές τους Οργανώσεις; Τυχαία παραμένουν βουβές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here