Πέθανε ο Γερμανός πρώην Υπουργός Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που μισούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες!

0
413

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πρώην Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί άρρηκτα με την Πολιτική των Μνημονίων.

Σύμφωνα με την Bild, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέθανε την περασμένη Τρίτη, 26/12. Με μία λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια του πρώην υπουργού Οικονομίας της Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε ότι άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του.

Ο Σόιμπλε χαρακτηρίστηκε για την οικονομική πολιτική του αφού ήταν επί χρόνια Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ήταν βουλευτής στη Bundestag για 50 χρόνια.

Αφήνει πίσω του την 80χρονη σύζυγό του Ίνγκεμποργκ, τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Όπως σημειώνουν Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ο Σόιμπλε σημάδεψε την ιστορία της Γερμανίας όσο κανείς άλλος πολιτικός.

Ο Σκληρός Σόιμπλε.

Το 1972 εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά με το CDU, ενώ ως Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ είχε διαπραγματευτεί την επανένωση της Γερμανίας.

Τον Οκτώβριο του 1990 είχε δεχθεί πυροβολισμό κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης με αποτέλεσμα έκτοτε να κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο.

Μάλιστα, είχε αποχωρήσει στα 79 του χρόνια από την πρώτη γραμμή της πολιτικής, έπειτα από 19 χρόνια σε υπουργεία, δύο χρόνια στην ηγεσία του CDU και εννέα στον ρόλο του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο, η καριέρα του Σόιμπλε σημαδεύτηκε από τις θέσεις που δεν κέρδισε: του Καγκελάριου και του Ομοσπονδιακού Προέδρου. Δύο φορές βρήκε «μπροστά» του την Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία παρόλα αυτά παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος. «Όχι ευχάριστος, ούτε εύκολος, ούτε πιστός»…όπως το έθετε.

Για την Ελλάδα υπήρξε η «προσωποποίηση» της Δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας…

Υ.Γ. O Καυστικός αποχαιρετισμός του Αρκά για τον Σόιμπλε και την περίοδο των μνημονίων.

Ο θάνατος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χθες Τετάρτη, επανάφερε στη μνήμη των Ελλήνων τη «μαύρη» περίοδο των μνημονίων αλλά και τη στάση πολλών πολιτικών που τάσσονταν στο πλευρό του άλλοτε Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Αρκάς, στο νέο του σκίτσο, «θυμάται» εκείνη την περίοδο. Με μία σκιά που παραπέμπει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει μια αναδρομή σε εκείνα τα χρόνια, διχάζοντας και πάλι τους αναγνώστες του.

«Ο λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει. Οι λαοπλάνοι του τον έδωσαν για να μην μισήσει αυτούς»…έγραψε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Καλημέρα 0 λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει. Οι λαοπλάνοι του τον έδωσαν για να μην μισήσει αυτούς. Apkas"

Υ.Γ.1. Ο Σόιμπλε μισούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Οι πολιτικοί και η ελίτ της χώρας φταίνε για τα δεινά στην Ελλάδα» • Η Άποψη

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πέθανε στα 81 του χρόνια, ταυτίστηκε όσο λίγοι ξένοι πολιτικοί με την Ελλάδα. Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων ήταν η προσωποποίηση του «τέρατος», ο εμπνευστής των σκληρών περιοριστικών μέτρων. Μισήθηκε πολύ από τον ελληνικό λαό και κάθε του παρουσία προκαλούσε εκνευρισμό και οργή στην ελληνική κοινωνία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σόιμπλε στάθηκε ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην Ελλάδα, σε σημείο που πολλές φορές να αναρωτιέται κανείς αν μισούσε τη χώρα μας ή απλά ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη γερμανική οικονομική ορθότητα.

Οι φράσεις που έχει πει για την Ελλάδα ο Σόιμπλε θα μείνουν αξέχαστες σε πολλούς. Και ήταν αυτές για τις οποίες ουκ ολίγες φορές οι Έλληνες τον είχαν φωτογραφίσει με στολή Ναζί.

Ας δούμε ορισμένες από τις φαρμακερές ατάκες του Σόιμπλε για την Ελλάδα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here