Πολύ Μικρή η Ελλάδα για έναν τέτοιο Πολιτικό: Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται και προετοιμάζεται για ηρωική έξοδο σε Ευρωπαϊκό Αξίωμα!

0
454

Δεν θέλω να παραπονιέστε, ημέρες Χριστουγέννων.

Από το καλοκαίρι σάς είχα ενημερώσει για τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη να μετακομίσει, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, εις τας Βρυξέλλας για να αναλάβει Ανώτατο Θεσμικό αξίωμα.

Τα σχέδια αυτά μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων αναλόγως των Eσωτερικών και Eυρωπαϊκών εξελίξεων και αναθερμαίνονται χωρίς να επιβεβαιώνονται ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι όμως υπαρκτά.

Μαδάει τη μαργαρίτα της Ευρώπης ο Μητσοτάκης…

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα έβαζε τρικλοποδιά στην Πρόεδρο της ΕΕ και πρωτίστως φίλη του, κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την ώρα που την έχει δει με μαγιό! (Δεν ξέρω αν ήταν ολόσωμο).

Τον ρόλο αυτόν τον ανέλαβε εξάλλου ο κ. Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος επιθυμεί να προωθήσει στη θέση της Λάιεν τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας και επίσης πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, για να “κουρδίσει” τη Γερμανία.

Τις αναστολές που μπορεί να έχει ο κ. Μητσοτάκης απέναντι στην υποψηφιότητα της κυρίας Ούρσουλα για την προεδρία της Κομισιόν δεν τις έχει όμως απέναντι σε μία πιθανή υποψηφιότητα του νέου Πρωθυπουργού της Πολωνίας κ. Ντόναλντ Τουσκ που διαθέτει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία για τη θέση του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου έχει θητεύσει ήδη με επιτυχία.

Ο σημερινός Πρόεδρος, Βελγικής καταγωγής κ. Σάρλ Μισέλ δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος επομένως το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό αξίωμα θα μείνει ορφανό. Να σημειώσω ότι είθισται Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αναλαμβάνει ηγέτης μίας μικρότερης Ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα.

Καταλήγω λέγοντας ότι το σενάριο της Eυρωπαϊκής καριέρας του κ. Μητσοτάκη έχει ξαναμπεί στον φούρνο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές.

Έως τότε ο Πρωθυπουργός θα μαδάει τη μαργαρίτα τόσο για τον εαυτό του όσο και για το ποιον πολιτικό θα στείλει για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Ούτε η Νέα Αριστερά να ήταν!…

Πηγή Εστία της Κυριακής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here