Περί Opinion Leaders….του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
644

Ήταν πριν τρία, ακριβώς, χρόνια (ΑΜΑΡΥΣΙΑ 27.11.2020) όταν, σε αυτή τη στήλη, έγραφα στον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την ανάγκη να συντάξει έναν κατάλογο με τους Opinion Leaders της Κηφισιάς και να ζητήσει τις προτάσεις τους για τα προβλήματα του Δήμου.

Εκείνος δεν ανταποκρίθηκε…

Δεν ήταν δική μου η ιδέα. Την είχε εφαρμόσει το 1981 ο Φρανσουά Μιτεράν, όταν ανέλαβε τα ηνία της Γαλλικής Προεδρίας.

Τότε, είχε καλέσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων ό,τι πιο ισχυρό και λαμπερό όνομα της Γαλλικής κοινωνίας, σε μια μεγάλη δεξίωση, όπου μεταξύ σαμπάνιας και χαβιαριού, ζήτησε από τους καλεσμένους του να του συντάξουν σε μια κόλλα χαρτιού τις προτάσεις και τις ιδέες τους, για το πώς μπορεί καλύτερα να κυβερνηθεί η Γαλλία.

Το ίδιο έκανα και εγώ (ο ταπεινός) όταν ανέλαβα τη διεύθυνση του περιοδικού «Οικονομικός Ταχυδρόμος» το 1995.

Ο Εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, με προσωπικά τηλεφωνήματα, κάλεσε 6-7 πρώτα ονόματα της Ελληνικής Οικονομίας να συγκροτήσουν μια Συμβουλευτική Επιτροπή για να στηρίξει το δύσκολο έργο της ανανέωσης του περιοδικού, εν όψει και της εισόδου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Έτσι, μια φορά το μήνα, υποδεχόμουν, μεταξύ άλλων, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον Τρύφωνα Κολλίντζα, τον Γιώργο Προβόπουλο, τον Νίκο Χριστοδουλάκη.

Όλα αυτά τα θυμήθηκα, με την εξαγγελία του νέου Δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, ότι συγκρότησε-ορθώς-επιτροπή «Δέκα σοφών για την Κηφισιά», ώστε να συνδράμουν το έργο του.

Επαναλαμβάνω εδώ τα ονόματα, αν και τα δημοσίευσε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ προ διμήνου:

Νίκος Αυλωνάς, Θάνος Βερέμης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Δουκίδης, Όλγα Κουβουτσάκη, Δημήτρης Παρασκευάς, Λέανδρος Ρακιντζής, Αθανάσιος Σκουτέλης, Πέτρος Τσιλιγκίρης, Άγγελος Τσιχριτζής.

Πολλοί είναι πανεπιστημιακοί, άλλοι πετυχημένοι στην ειδικότητά τους, όλοι όμως Opinion Leaders! Επίσης όλοι είναι μέλη ή φίλοι της Νέας Δημοκρατίας-ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Από τους «Δέκα σοφούς» θα σταθώ στον διακεκριμένο Iστορικό και Aκαδημαϊκό Θάνο Βερέμη, γιατί πιστεύω ότι θα δώσει, επιτέλους, μια λύση στα ρωμαϊκά και άλλα ευρήματα που βρίσκονται παρατεταμένα σε ένα οικόπεδο, στην αρχή της οδού Κασσαβέτη και στους Όλγα Κουβουτσάκη και Άγγελο Τσιχριτζή, (η πρώτη είναι ιδιοκτήτρια της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη και ο δεύτερος δημιουργός του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά) γιατί μπορούν να μετατρέψουν το προάστιό μας σε Εικαστικό Κέντρο-μια πρόταση που έχω καταθέσει προεκλογικά στους υποψήφιους δημάρχους.

Αλλά για τους «σοφούς» θα επανέλθουμε. Άλλωστε, ο Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε ότι η λίστα είναι ανοικτή και μπορούν να προταθούν ή να…αυτό-προταθούν και άλλοι.

Ας είναι, για το καλό της Κηφισιάς….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here