Ο Τσίπρας και οι Ευνούχοι.

0
603

Υπάρχει ένα πρόβλημα λογικής και πολλά πολιτικής, με όσα λένε οι 6+6 και οι Ομπρέλες τους. Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζουν, για να διατηρήσουν τις παρακαταθήκες του Αλέξη Τσίπρα και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα λογικής είναι ότι επικαλούνται τον Τσίπρα του οποίου τις κατακτήσεις θέλουν να διατηρήσουν, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί και τη λογική και την πολιτική του λειτουργία, είναι απορίας άξιο πώς αποθεώνουν τον Τσίπρα ενώ εγκαταλείπουν τον πολιτικό του χώρο και τον κατηγορούν για μετάλλαξη.

Από την άλλη τα προβλήματα πολιτικής, με όσα λένε, είναι πολλά. Γράφουν στο μανιφέστο αποχώρησής τους, ότι από την περίοδο 2015-2019:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση με νέα ήθη και ηθική - Documento

«Κρατάμε την επίγνωση ότι η σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή που συγκρούεται και σχεδιάζει, που μιλά συγκεκριμένα και αναλαμβάνει την ευθύνη της άσκησης πολιτικής, που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στο σήμερα.

Η δική μας Αριστερά δεν περιορίζεται στη θέση της συνεπούς αντιπολίτευσης. Είναι η Αριστερά που διεκδικεί την κυβέρνηση. Λέει αυτό που πιστεύει και πιστεύει αυτό που λέει».

Για μια ακόμη φορά, έχουμε έκφραση του βαρέως αριστερού σε θεωρητικό επίπεδο.

Το πρόβλημα με την Αριστερά (τους) και όχι μόνο την περίοδο 2015-2019, είναι ότι παρουσιάζει προσήλωση στο πομπώδες και θεωρητικό, αλλά δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο στην πράξη.

Προς το παρόν μοίρασαν τις έδρες στο Κοινοβούλιο. Αν ψοφήσει ο γάιδαρος από ασιτία, δεν πειράζει, θα βγουν πάλι να πουν κάτι για την «επίγνωση», τη «σύγκρουση» και την «άσκηση πολιτικής», πράγματα που κατέχουν όπως κατείχαν τα μυστικά του έρωτα οι Ευνούχοι στα Χαρέμια!…

Μόνο που δεν είχαν κάνει ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here