ΠΛΗΡΗΣ Εγκατάλειψης των δύο Πάρκων Τσέπης στον Δήμο Κηφισιάς!

0
521

Επί Δημαρχίας Γιώργου Θωμάκου.

Ο Δήμος Κηφισιάς, με την πολύτιμη συμβολή της Procter & Gamble (P&G), των Super Market Θανάπουλος και της Οργάνωσης «ΓΗ», αναβάθμισε δύο μικρά πάρκα, προς όφελος της γειτονιάς.

Στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά δύο μικροί χώροι «μεταμορφώθηκαν» σε Pocket Parks.

Λιλιπούτεια πάρκα με Ενεργειακή Αυτονομία και σχεδιασμό βάσει των αρχών της Αειφόρας Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας.

Την Πέμπτη 13/10/2022, πραγματοποιήθηκε η παράδοση των δύο πάρκων τσέπης.

Ο τότε Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τους χορηγούς των έργων ανάπλασης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αποτελούν υπόδειγμα και για άλλες εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα της προσφοράς.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο «Δύο Pocket Parks στον Δήμο Κηφισιάς-Μικρές Οάσεις στις γειτονιές!» ΕΔΩ…………

Επί Δημαρχίας Βασίλη Ξυπολυτά.

Στην Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς, ο νέος Δήμαρχος κ. Βασίλης Ξυπολυτάς είχε εξαγγείλει ότι στις πρώτες 120 ημέρες της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κηφισιάς, για τον Άξωνα «Πράσινο», την:

-Δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου πρασίνου με ιδιωτική χορηγία.

-Δημιουργία ενός πάρκου τσέπης με ιδιωτική χορηγία.

-Αναβάθμιση 3 κεντρικών κτιρίων σε κλιματικά ουδέτερα.

-Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού.

Αντί αυτού βλέπουμε την Πλήρη Εγκατάλειψη των δύο Μικρών Οάσεων (pocket parks) στις γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς, ένα σημαντικό Έργο Ανάπλασης επί Δημαρχίας Γιώργου Θωμάκου!:

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου η Συντήρηση των δύο Μικρών Οάσεων (pocket parks)….

Σας υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στους δέκα άξονες που δώσατε βαρύτητα  κ. Ξυπολυτά ώστε να μπορέσει, όπως εμφατικά είπατε, άμεσα να πάρει μπροστά ο Δήμος Κηφισιάς και να πραγματοποιήσει ένα άλμα, ένα πέταγμα προς τα Πάνω!…ήταν και το Πράσινο!

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα το μόνο που πραγματοποιήθηκε είναι ένα άλμα, ένα πέταγμα προς τα Κάτω…για το Πράσινο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here