Προβλήματα Δημοκρατίας…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
267

Κύριε Ξυπολυτά,

Θα υπενθυμίσω τη μετεκλογική σας δέσμευση για ισονομία και ισοτιμία των πολιτών του Δήμου Κηφισιάς, δέσμευση που αποτυπώθηκε με τη φράση σας «έχω εκλεγεί δήμαρχος όλων των Κηφισιωτών και αυτών που με τίμησαν με την ψήφο τους και αυτών που δεν με ψήφισαν».

Την επικαλούμαι σήμερα, ως ένα ακόμη επιχείρημα, στο αίτημα κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης -ειδικότερα του συνδυασμού «Κοινωνία Παρούσα»-, η οποία με ανακοίνωση ζητάει τη διευρυμένη συμμετοχή των παρατάξεων και των πολιτών στις Δημοτικές Επιτροπές του Δήμου.

Η επικεφαλής της παράταξης Αγγελική Παπάζογλου θεωρεί βασική και δημοκρατική την αρχή της αναλογικής εκπροσώπησης του συνόλου της μειοψηφίας στις επιτροπές, οι οποίες λειτουργούν, πλέον με τον καταμερισμό 3/5 από την παράταξη του Δημάρχου και 2/5 από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Κύριε Ξυπολυτά,

Εδώ, χρειάζεται η Πολιτική Βούληση να συγκροτήσετε τουλάχιστον 11μελείς επιτροπές, αντί 9μελείς.

Ζητείται όμως επίσης και από τον επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Θωμάκο να δείξει κατανόηση και να μην καταλάβει το σύνολο των τακτικών μελών στις επιτροπές, διότι έτσι θα αφήσει μόνον τις αναπληρωματικές θέσεις για τις υπόλοιπες μικρές παρατάξεις.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αμέσως μετά γράφω αυτό το σημείωμα) οι παρατάξεις αυτές δεν έγιναν δεκτές. Όμως, εδώ, παρουσιάζεται το πολιτικό παράδοξο, ασύνηθες για υγιείς Δημοκρατίες, να κυβερνά μια παράταξη με μια αντιπολίτευση, η οποία μπορεί να είναι μεν ανεξάρτητη, αλλά-μην το κρύβουμε-έχει πολλές συγγένειες με την παράταξη της οποίας ηγείστε και η οποία πλειοψήφησε με 64%!

Αυτά τα προβλήματα ανακύπτουν, όταν ο νικητής των εκλογών επικρατεί με θηριώδες ποσοστό, οπότε ο ηγέτης μεταμορφώνεται-για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Γιώργου Κοντογιώργη-«σε απόλυτο εκλεγμένο μονάρχη 5ετούς θητείας».

Κύριε Ξυπολυτά,

Το βλέπουμε και στην Κυβέρνηση. Η απόσταση των ποσοστών ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μάλλον δυσχεραίνει παρά διευκολύνει το έργο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εξεγέρσεις αγροτών και φοιτητών και η αντίδραση της Εκκλησίας ίσως είχαν άλλη τροπή εάν υπήρχε ισχυρή Αντιπολίτευση.

Στην Κηφισιά, το «πρόβλημα Δημοκρατίας» είναι μεγαλύτερο, λόγω διαφοράς ποσοστών. Κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλλει ότι δεν θα ασκήσετε με σύνεση και όχι με αλαζονεία μέχρι το τέλος, τη δημοτική σας θητεία.

Βεβαίως, εσείς έχετε το μαχαίρι, εσείς και το καρβέλι. Εγώ, ως απλός δημοσιογράφος, καταθέτω την άποψή μου. Τίποτε περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here