Πρόεδρε Αναστασιάδη απέσυρες τον Κασουλίδη και έκανες ΥΠΕΞ τον Ιγνατίου;…του Δρ. Νίκου Αντωνιάδη*.

0
171

ΓΙΑΤΙ μόνο αυτόν είδαμε να υπερασπίζεται την Κύπρο σε σχέση με τον Απαράδεκτο Στιούαρτ!…

Το πρώτο πράγμα που έκανα χθες ήταν να πω μια συγνώμη και ένα ευχαριστώ στον Μιχάλη Ιγνατίου.

Συγνώμη, γιατί οι υποχρεώσεις στο Πανεπιστήμιο δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην έδρα του ΟΗΕ για να ρωτήσω για τον απαράδεκτο Στιούαρτ αλλά και τον ίδιο τον ΟΗΕ.

Κάτι που κάνω από το 2015 όποτε παραστεί ανάγκη (εντελώς αφιλοκερδώς, με αγάπη για την πατρίδα) και ελλείψει Μόνιμου Εκπροσώπου μας στην έδρα του ΟΗΕ, ένα τεράστιο πρόβλημα που θίξαμε πολλές φορές!

Σχετικό άρθρο ΕΔΩ……….

Ευχαριστώ, γιατί βρέθηκε στη Νέα Υόρκη (από την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον) για να παλέψει για όλους μας, μιας και το ίδιο το ΚΥΠΕ επίσης απών μετά την αποχώρηση του φίλου Αποστόλη Ζουπανιώτη.

Ο Μιχάλης ήταν εκεί να προσπαθήσει να βρει το δίκιο μας μέσα στην έδρα του ΟΗΕ. Όλες οι ερωτοπαντήσεις εδώ, στο λεπτό 19:12.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, ο ΟΗΕ, διά του εκπροσώπου του, έδωσε πλήρη κάλυψη στον επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ μετά το “κάρφωμα” ευθυνών προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά, ότι δηλαδή ευθύνεται για το αδιέξοδο.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε “ιδιωτικές συνομιλίες”, παραπέμποντας για ακόμα μια φορά στα όσα (κούφια) διακηρύττει ο Γ.Γ. όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι που επίσης εκθέτει το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, μιας και δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι ο κ. Στιούαρτ, λίγο-πολύ “απολογήθηκε”.

-Επίσης, σε σχετικές ερωτήσεις του Μιχαήλ Ιγνατίου, ο κ. Ντουτζαρίκ απέφυγε να απαντήσει αν ο κ. Γκουτέρες βλέπει τις δύο εισβολές (Ουκρανία και Κύπρο) με το ίδιο μάτι.

-Επίσης, απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο η κατοχή της Κύπρου και η κατοχή της Παλαιστίνης είναι επίσης το ίδιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κ. Στιούαρτ έχει την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα σε ότι κάνει και λέει. Κατ’ επέκταση, αυτά που λέγονται στην Κύπρο ότι δήθεν ο κ. Στιούαρτ απολογήθηκε δεν ισχύουν.

Τέλος, ο Μιχάλης Ιγνατίου, παρόλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «αν πράγματι ειπώθηκε κάτι παρόμοιο, το λιγότερο που θα μπορούσε να ειπωθεί είναι ότι δεν μιλάμε πλέον για εκπρόσωπο του ΟΗΕ, αλλά για εκπρόσωπο όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», ο εκπρόσωπος επανέλαβε την πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη του Γενικού Γραμματέα στη δουλειά του κ. Στιούαρτ».

Και το ερώτημα που αιωρείται δεν είναι τόσο οι προβλέψιμες υπεκφυγές του ΟΗΕ αλλά η δική μας πλευρά.

Πρόεδρε Αναστασιάδη, απέσυρες τον κ. Γιαννάκη Κασουλίδη και έβαλες ΥΠΕΞ τον Μιχάλη Ιγνατίου; Γιατί σήμερα, μόνο τον Ιγνατίου είδαμε να υπερασπίζεται την Κύπρο σε σχέση με τον απαράδεκτο Στιούαρτ!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal.

Έχει βραβευτεί δυο φορές (2021-2022) με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών  Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here