Πρώην Στέλεχος της Blackrock: «Έρχεται μεγάλη κρίση-Θα γίνει «έκρηξη».

0
196

Τι είπε ο γνωστός Οικονομικός αναλυτής Edward Dowd…

Μία τραπεζική κρίση άνευ προηγουμένου θα χτυπήσει το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα όπως αποκάλυψε το πρώην στέλεχος της Blackrock και εκ των γνωστότερων οικονομικών αναλυτών Edward Dowd, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι Κεντρικές Τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια κατάρρευση του δημόσιου χρέους για «να αρπάξουν την εξουσία»!

«Ξεκίνησε το 2019. Υπήρξε μια κρίση ανάκτησης μέσα σε μια νύχτα. Τα επιτόκια δανεισμού εκτοξεύτηκαν και, το σύστημα επρόκειτο να εκτονωθεί.

Τότε…ευτυχώς για το σύστημα, ήρθε ο Covid και επέτρεψε στις Κεντρικές Τράπεζες και τους  πολιτικούς να ξοδεύουν άνευ προηγουμένου πρωτοφανή χρηματικά ποσά και, αυτό έσωσε το σύστημα μέχρι τώρα. Το ερώτημα τώρα είναι, μπορούν να ελέγξουν την έκρηξη;

«Υποψιάζομαι ότι θέλουν να το κάνουν με αργό ρυθμό, ώστε να μπορέσουν να αρπάξουν την εξουσία. Εάν συμβεί πολύ γρήγορα, μπορεί να χάσουν τον έλεγχο. Βέβαια δεν μπορώ να προβλέψω αν θα είναι γρήγορο ή αργό. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν την αργή διαδρομή».

Ήδη αυτή την στιγμή επεκτείνεται η τραπεζική χρήση καθώς μετά την Credit Suisse οι αγορές βρήκαν καινούριο τραπεζικό «θύμα» στο πρόσωπο της γερμανικής Deutsche Bank την μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να σημειώνει κάθοδο 12%.

Τα CDS βρίσκονται στα ύψη και αυτό γιατί οι αγορές στοιχηματίζουν πως ο γερμανικός τραπεζικός «κολοσσός» θα πτωχεύσει.

Το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθηθεί παρόμοια μέθοδος από την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση με αυτή που ακολούθησε η Ελβετική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για την Credit Suisse. Δηλαδή θα τυπωθεί άφθονο χρήμα για την εξαγορά της.

Κανείς δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει αμέσως μετά την διάσωση-εξαγορά της Credit Suisse, από τον έτερο Ελβετικό Τραπεζικό γίγαντα της UBS.

Η κρίση αυτή ήρθε για να μείνει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here