Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για την Επέμβαση στη Γάζα!

0
12067

Ενώ το Ισραήλ ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για την έναρξη της αναμενόμενης χερσαίας επέμβασης στη Γάζα, πυκνώνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το ενδεχόμενο μετατροπής του πέμπτου τοπικού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Για τρίτη κατά σειρά ημέρα σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στα σύνορα του Ισραήλ με τον νότιο Λίβανο, όπου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις η Σιιτική, Φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός στρατός δέχθηκε ομοβροντία από ρουκέτες και απάντησε με πυρά πυροβολικού. Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας εκτιμούσαν ότι τα εχθρικά πυρά δεν προήλθαν από τη Χεζμπολάχ, αλλά από ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση που διατηρεί δυνάμεις στον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις των Σιιτών στο Ιράκ και στην Υεμένη, που διατηρούν στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη, διεμήνυσαν ότι δεν θα διστάσουν να πλήξουν Αμερικανικούς στόχους αν οι ΗΠΑ-που στέλνουν στην περιοχή αεροπλανοφόρο με την αρμάδα του-εμπλακούν στρατιωτικά υπέρ του Ισραήλ.

Στην Υεμένη, ο ηγέτης του Κινήματος Χούθι, που ελέγχει μεγάλο τμήμα της χώρας, προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του θα εξαπολύσει πυραύλους, drones και άλλα μέσα εναντίον αμερικανικών στόχων αν οι ΗΠΑ αναλάβουν ευθέως δράση εναντίον της Χαμάς.

Πρόσθεσε δε ότι οι Χούθι θα συντονίσουν τη δράση τους με άλλα μέλη του «Άξονα της Αντίστασης», στον οποίο συμπεριέλαβε τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Οι σύμμαχοι του Ιράν σε Υεμένη και Ιράκ απειλούν ότι θα πλήξουν Αμερικανικούς στόχους αν οι ΗΠΑ δράσουν στρατιωτικά υπέρ του Ισραήλ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here