Σε δεύτερη Ανάγνωση…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
649

Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον το πρόγραμμα το οποίο εξαγγείλατε για τις πρώτες 120 ημέρες της διοίκησής σας.

Είναι, πράγματι, εντυπωσιακό και ενδεικτικό της αποφασιστικότητάς σας να αλλάξετε πράγματα.

Βεβαίως, όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

Ενδιαφέρον, ωστόσο, νομίζω ότι παρουσιάζει μια δεύτερη ανάγνωση την οποία επιχειρώ σήμερα, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω στοιχεία, που έπαιξαν ρόλο στην κατάρτισή του.

Βασικό ρόλο στο πρόγραμμά σας έπαιξε μια από τις δύο δημοσκοπήσεις που παραγγείλατε. Διεξήχθησαν για λογαριασμό σας στην προεκλογική περίοδο και ρωτήθηκαν εκατοντάδες πολίτες της Κηφισιάς για τα προβλήματά τους και για προτάσεις, που θα βελτίωναν την Κηφισιά. (Τηλεφώνησαν και σε εμένα, αλλά αποκλείστηκα λόγω του επαγγέλματός μου).

Μαζί με τις προτάσεις του κοινού, είχατε στη διάθεσή σας και εκείνες των «Δέκα Σοφών», μιας επιτροπής επιστημόνων και άλλων προσωπικοτήτων την οποία συστήσατε με τη βοήθεια της Ν.Δ. (σ.σ. απασχόλησε άλλο σημείωμά μου).

Κύριε Ξυπολυτά,

Περισσότερο από τους παραπάνω λόγους, έχω τη βεβαιότητα ότι έπαιξε η κομματική σας ιδιότητα. Ο προκάτοχός σας Γιώργος Θωμάκος, ως Ανεξάρτητος, δύσκολα «άνοιγε» Υπουργικές πόρτες.

Οι καλοί σας «σύντροφοι» της Ν.Δ. φρόντισαν απλόχερα να σας παρέχουν ουσιαστική βοήθεια. Είναι εμφανής η απόκριση που σας παρείχαν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μάλιστα η φωτογραφία σας με τη νέα υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως φιγουράρισε και στις σελίδες της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ.

Αφήνω τελευταίο κάτι, το οποίο ο ίδιος αναφέρατε στο πρόγραμμά σας. Και εννοώ την αξιοποίηση των χορηγών. Μεγάλες εταιρείες, επιχειρήσεις αλλά και επώνυμοι ευκατάστατοι πολίτες ανταποκρίθηκαν.

Έτσι, σε πρώτη φάση, εξασφαλίσατε για τον Δήμο ένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα, δύο μεταχειρισμένα φορτηγά για μεταφορά κηπαίων και το κόστος κατασκευής πάρκου-τσέπης.

Επίσης συμφωνήσατε το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ Ξανά-Χτίζουμε».

Κύριε Ξυπολυτά,

Από τη δεύτερη ανάγνωση των εξαγγελιών σας αξιολογώ ως σημαντικότερα τα μέτρα Προστασίας και Ασφάλειας, τον Πυροσβεστικό Σταθμό στην Εκάλη, τον Σταθμό ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία, την προώθηση του Μουσείου του ΚΕΜΜΕ και την κατασκευή Κλειστού Γηπέδου με θόλο-μπαλονάκι για βόλεϊ και μπάσκετ.

Η προσωπική μου επιλογή είναι η ίδρυση του πρώτου πολυχώρου πολιτισμού-εκθέσεων και δημοτικής βιβλιοθήκης.

Ειδικά για την εξαγγελία σας, η Κηφισιά να ξαναγίνει «Λουλουδούπολη», ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση; Μόνο, μη βιαστείτε να φωταγωγήσετε τώρα τα ιστορικά πλατάνια. Ίσως σας διέφυγε ότι τα δένδρα είναι φυλλοβόλα. Φροντίστε τα μετά τις 120 μέρες…

Υ.Γ. Στο επόμενο σημείωμα θα επικεντρωθώ στα όσα έπρεπε, αλλά δεν είπατε στις εξαγγελίες σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here