Σε Δεύτερη Ανάγνωση-Συνέχεια….του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
480

Κύριε Ξυπολυτά,

Συνεχίζω σήμερα σχολιάζοντας τις εξαγγελίες των πρώτων 120 ημερών της Διοίκησης του Δήμου.

Σε αυτό το σημείωμα θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω κάποια θέματα τα οποία θεωρώ πρώτης προτεραιότητας για την Κηφισιά. Θέματα που αποφύγατε, θελητά ή αθέλητα, να θίξετε στο Μέγαρο Λάτση, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Ας πούμε π.χ. το κυκλοφοριακό, με τη λεωφόρο Κηφισιάς να αποτελεί πια ανοιχτή πληγή, και για την κίνηση των δημοτών και για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επίσης, για την οδό Καλυφτάκη η οποία διασχίζει τη βιομηχανική ζώνη και αποτελεί πλέον του 30% των Ι.Χ. που εισέρχονται στην πόλη.

Η κατάστασή της είναι τραγική. Αλλά γι’ αυτά, ούτε λέξη στις εξαγγελίες σας…

Και τώρα, ας πάμε λίγο βορειότερα, στο πρόβλημα των διοδίων Βαρυμπόμπης. Θεωρώ δύσκολο να αποφύγουμε την κατασκευή τους, από τη στιγμή, χρόνια τώρα, που το κράτος πληρώνει εκατομμύρια (των πολιτών είναι κι αυτά) για την καθυστέρηση του έργου και την αθέτηση συμφωνίας προς την κατασκευάστρια εταιρεία της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Δυσεπίλυτο το θέμα. Αλλά και γι’ αυτό, ούτε λέξη…

Κύριε Ξυπολυτά,

Χρηματίσατε Πρόεδρος του ΟΣΥ.  Άρα, έχετε πείρα και ευαισθησία για τις αστικές συγκοινωνίες. Είναι δυνατόν να ανέχεσθε να καταφθάνουν στην Κηφισιά, «ένα Προάστιο που ζει το 1/2 του ΑΕΠ της χώρας», όπως ο ίδιος επισημάνατε, συρμοί γεμάτοι γκράφιτι, ωσάν να είμαστε τριτοκοσμική χώρα;

Βεβαίως αναγνωρίζω ότι δεν είναι τοπικό πρόβλημα. Μπορείτε όμως να ηγηθείτε μιας ομάδας Δημάρχων των Δήμων, απ’ όπου διέρχεται η ηλεκτροκίνητη γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά, για λύση του προβλήματος. Αλλά γι’ αυτό, ούτε λέξη…

Άλλο θέμα: οι Μεγάλοι Δήμοι (70.000 κατοίκους έχουμε) σηματοδοτούν τα όριά τους, τοποθετώντας στις εισόδους τους κάποιο σχετικό εικαστικό έργο (π.χ. το Μαρούσι τον Μαραθωνοδρόμο) και τρεις σημαίες: Την Τοπική (στην περίπτωσή μας, αυτή με τον Μένανδρο), την Ελληνική και της Ε.Ε. Έτσι, ο Δήμος γίνεται διακριτός στον άναρχο οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Και με την ευκαιρία, εκείνα τα Ρωμαϊκά μάρμαρα της εποχής του Ηρώδη του Αττικού, πού θα φιλοξενηθούν; Και γι’ αυτά, ούτε λέξη…

Κύριε Ξυπολυτά,

Ο χώρος δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ σε τουλάχιστον άλλες 10 προτεραιότητες. Άφησα τελευταία την άτυχη Α.Ε. Κηφισιάς. Την χειροκροτήσαμε όλοι και ευχηθήκαμε-πρώτος ο απελθών Δήμαρχος-με το σύνθημα «Για πάντα στην Α’ Εθνική»!

Το Ζηρίνειο, παρά τις βελτιώσεις κρίθηκε ακατάλληλο και η ομάδα έχει έδρα την…Καισαριανή! Σήμερα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και την πρώτη ευθύνη έχει ο Δήμος. Αλλά και γι’ αυτή ούτε λέξη…

Σ.Σ. Το κείμενο γράφτηκε πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της προηγούμενης Τετάρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here