ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ.

0
373

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα έργα στο δημοτικό δίκτυο Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας.

Το πρώτο αφορά στην αντικατάσταση κεντρικών αγωγών ύδρευσης ενώ το δεύτερο στην αντικατάσταση παλιών υδρομέτρων με νέους ψηφιακούς υδρομετρητές, έργα και τα δύο χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι αγωγοί νέας τεχνολογίας, που αντικαθιστούν τους παλιούς αγωγούς ύδρευσης, έχουν εγκατασταθεί σε ποσοστό 60% σε σχέση με το σύνολο του έργου.

Επίσης μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 6.400 νέοι υδρομετρητές και υπολογίζεται πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν αντικατασταθεί συνολικά 9.500.

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας-Ύδρευσης Μιχάλης Καυγαλάκης ενημερώνει σχετικά με την πορεία των έργων:

«Διεκδικήσαμε, πήραμε και υλοποιούμε ως Διοίκηση το απαραίτητο και αναγκαίο έργο της αντικατάστασης κεντρικών αγωγών ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία. Το έργο είναι σε εξέλιξη. Ολοκληρώθηκε το τμήμα της οδού Σεβδικίου από Βρυούλων έως 25ης Μαρτίου.

Σε αυτό το τμήμα πραγματοποιήθηκε και ασφαλτόστρωση δίνοντας τις ανάλογες ρήσεις στα φρεάτια υδροσυλλογής της οδού. Συνεχίζονται οι εργασίες στην οδό Σεβδικίου. Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και το τμήμα από την 25η Μαρτίου έως την Σκουφά. Οι εργασίες επεκτείνονται επίσης στο ύψος της Μεσολογγίου με Σκουφά.

Παράλληλα ξεκινήσαμε και την αντικατάσταση του αγωγού από αμιαντοσωλήνα στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου από Χαρ. Τρικούπη έως και 25η Μαρτίου. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς πρόκειται για μία κεντρική τοπική κυκλοφοριακή αρτηρία που συνδέει το κέντρο με το Μορτερό, αλλά και με αρκετά καταστήματα για να μην ταλαιπωρηθεί η αγορά, οι δημότες και οι περαστικοί.

Σε εξέλιξη είναι και το έργο της τοποθέτησης νέων ηλεκτρονικών-ψηφιακών υδρομετρητών, στις περιοχές Συνοικισμός, Καστρί και Εθνικιστικών και Αναπήρων. Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί 6.400 υδρομετρητές και υπολογίζεται πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.

Έργα που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν το δίκτυο της πόλης μας, αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.  Ευχαριστώ τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και την υπομονή  τους».

Υ.Γ. Από την Πέμπτη 06/07/2023 έως και την επόμενη Παρασκευή 14/07/2023 και ώρες 07.30 -17.00 θα πραγματοποιούνται εργασίες αντικατάστασης παλιών υδρομέτρων με νέους ψηφιακούς υδρομετρητές, στις εξής οδούς:

Αγίων Αναργύρων
Νικολαϊδη
Πασαδάκη
25ης Μαρτίου
Παναγιώτη Έλη
Σιβρισαρίου
Ερυθρών
Κρήνης

Στο πλαίσιο των παραπάνω εργασιών, ζητούμε την κατανόηση των πολιτών καθώς θα συνεχίζουν να σημειώνονται ολιγόλεπτες διακοπές ύδρευσης λόγω της αντικατάστασης των παλιών υδρομέτρων, αλλά και της εγκατάστασης του συστήματος τήλε-ελέγχου και τηλεχειρισμούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αντικατάσταση γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών, καθώς η σχετική δαπάνη καλύπτεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2106206843, 2132007676-46

Το έργο της αντικατάστασης των υδρομέτρων αποσκοπεί στην αναβάθμιση μετρικού συστήματος οικιακών καταναλώσεων προς όφελος όλων των συμπολιτών μας και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here