Συγγενής θυμάτων Τεμπών: «Ο Πρωθυπουργός προσβάλλει τους νεκρούς κι εμάς, είναι ντροπή».

0
145

«Δεν μπορείς να λες ότι δεν περίμενες να επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα».

Μπορεί να συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όμως οι συγγενείς τους εξακολουθούν να ζητούν Δικαιοσύνη, στην μνήμη τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τάνια Κωνσταντινίδου, κόρη ενός εκ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας έστειλε επιστολή προς την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Λάρισας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την αλλαγή του κατηγορητηρίου.

«Όταν γνωρίζεις ότι τα συστήματα δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει κανένα σύστημα ασφαλείας, δεν μπορείς να λες ότι δεν περίμενες να επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση ο θάνατος»…είπε αρχικά, εξηγώντας πως σε περίπτωση που αλλάξει το κατηγορητήριο σκοπεύει να προχωρήσει σε μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά των εισαγγελέων και των ανακριτών της υπόθεσης.

«Αντιμετωπίζουμε την υπόθεση σαν να έχουμε χάσει τα κλειδιά μας. Αυτά τα 57 θύματα είναι κάτω από το χώμα, τους τρώνε τα σκουλήκια. Δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή. Το ψήφισμα αυτό που έχει μαζέψει πάνω από 1 εκατ. υπογραφές ζητά άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών»…είπε και συνέχισε:

«Πιστεύω πως δεν θα χρειαζόταν καν να μαζευτούν τόσες υπογραφές. Από τα όσα γνωρίζω και με τις 500.000 υπογραφές είναι υποχρεωμένος ο Εισαγγελέας να ζητήσει από το κοινοβούλιο να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε γιατί οι νόμοι και το Σύνταγμα μεταφράζονται κατά το δοκούν».

«Με αυτές τις δηλώσεις προσβάλει του νεκρούς κι εμάς, είναι Ντροπή»

Σε ερώτηση για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί των λαθών και των χρόνιων παθογενειών η Τάνια Κωνσταντινίδου ήταν κάθετη.

«Έχει μηνυθεί τόσο από εμάς, όσο και από άλλους συγγενείς θυμάτων, ως ο Αρχηγός του Επιτελικού Κράτους. Δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε κι αν ήξερε, όφειλε να ξέρει την κατάσταση του σιδηροδρόμου και τις παθογένειες. Με αυτές τις δηλώσεις προσβάλλει τους νεκρούς κι εμάς, είναι Ντροπή»...τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Αφού πιστεύει την Ελληνική Δικαιοσύνη, τον προκαλούμε να άρει στην ασυλία του και του κ. Καραμανλή και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης και να αφήσει τους δικαστές να αποφασίσουν για την αθωότητά τους».

Τάνια Κωνσταντινίδου στο MEGA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here