ΣυΡιζΑ: Κρύβουν τα αιτία της Εκλογικής Συντριβής και βιάζονται να εκλέξουν Αρχηγό.

0
304

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας, είναι οι σίγουροι διεκδικητές της προεδρίας του ΣυΡιζΑ, ενώ Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας είναι μεν πιθανοί «δελφίνοι», αλλά έθεσαν ως προϋπόθεση τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος πριν την εκλογή του Προέδρου.

Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου για την εκλογή του νέου Προέδρου και φαίνεται ότι θα επικρατήσει των άλλων πλάνων, προβλέπει την απόφαση για τις 3 Σεπτεμβρίου, ή για τις 10 Σεπτεμβρίου, αν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Αν ισχύσει αυτό, δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός μάχης τους Πολάκη-Τεμπονέρα, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές τον Νοέμβριο και αφού πρώτα διεξαχθεί Συνέδριο για αναλυτική συζήτηση των αιτιών της εκλογικής συντριβής του ΣυΡιζΑ.

Videos & Φωτογραφίες - ΣΥΡΙΖΑ "ώρα μηδέν": Υποψήφιος και... | Palo.gr

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣυΡιζΑ, πρώτη χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια, έγινε σε κλίμα έντονα ηλεκτρισμένο και με μεγάλο παρασκήνιο, καθώς η κούρσα της διαδοχής μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να είναι μακρά.

Αύριο Κυριακή, θα τεθεί επί τάπητος ο οδικός χάρτης και λογικά θα ξεκαθαρίσουν όλα αναφορικά με τους διεκδικητές του…δαχτυλιδιού της Κουμουνδούρου το οποίο ακόμα…αγνοείται.

Το…lifestyle και το Συνέδριο.

«Σε fast track διαδικασία και με όρους lifestyle που προσπαθούν να επιβάλλουν μια σειρά από συστημικά ΜΜΕ, τότε σε αυτή τη διαδικασία εγώ δεν έχω θέση»…ξεκαθάρισε ο Παύλος Πολάκης, με αιχμές κατά πολλών κατευθύνσεων.

«Αν κατορθώσουμε και κάνουμε ένα συνέδριο βάσης, το οποίο θα έχει μαζική συμμετοχή για όλα τα μέλη, να συμμετέχουν όλοι δημοκρατικά, τότε είμαι βέβαιος ότι τα πολιτικά συμπεράσματα και το πολιτικό πλαίσιο το οποίο θα προκύψει θα είναι εκείνο το οποίο θα αναδείξει τα πρόσωπα εκείνα τα οποία θα μπορούν να το υπηρετήσουν. Εκεί βεβαίως είναι τα πάντα ανοιχτά»…είπε με τη σειρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Υ.Γ. Η Εθνική «Λαθροχειρία» του Ευκλείδη Τσακαλώτου…του Δημήτρη Μ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣυΡιζΑ.

Στην ομιλία του εκτός των άλλων αναφέρεται και (09.21-10.03):

«…Τώρα, βλέπουμε και ο Μπάϊντεν, και ο Τραμπ, και ο Σούνακ και ο Στάρμερ λένε ότι για τις μεγάλες προκλήσεις χρειάζεται το κράτος που παρεμβαίνει, ένα αναπτυξιακό κράτος.

Έχουμε μια μερική από-παγκοσμιοποίηση. Η επιστροφή στο έθνος. Όχι ολική επιστροφή, αλλά μια σημαντική επιστροφή, σε αυτό το πεδίο. Και βέβαια έχουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, παντού, και του δεξιού λαϊκισμού. Πως απαντάμε εμείς σ’ αυτές τις νέες προκλήσεις…»

Με άλλα λόγια για όποιον δεν κατάλαβε, θέλει παγκοσμιοποίηση και τεχνηέντως εξισώνει την αγάπη για την πατρίδα με την Ακροδεξιά και τους Ναζί-μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και 10ετίες από τους μπροστινούς των «επικυρίαρχων» για να ξευτιλίσουν τα πάντα, να μειώσουν τις «αντιστάσεις», να γίνει ένα γενικό μπάχαλο για να εφαρμοστεί «όμορφα» και παντού το Καθεστώς της Κίνας και το «1984»…

Ότι ο Πρωθυπουργός ήδη ανακοίνωσε ότι χαρίζει Κυριαρχικά Δικαιώματα και εδάφη(;), λες και είναι δικό του οικόπεδο η χώρα…άκρα του τάφου σιωπή από τους «Μακεδονομάχους» της καρέκλας και της μάσας, αλλά και τους «Δημοκράτες» του ξεπουλήματος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here