Τί κρύβει η Σύγκρουση Ανδρουλάκη-Λοβέρδου και γιατί δεν το…Τερματίζουν Τώρα.

0
158

Συγκρουσιακό κλίμα δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και να επιδείξει το ηγετικό του προφίλ.

Τί κρύβει η σύγκρουση Ανδρουλάκη - Λοβέρδου και γιατί δεν το... τερματίζουν τώρα - Crisismonitor.gr

Συγκρουσιακό κλίμα δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και να επιδείξει το ηγετικό του προφίλ και εμπεδώσει τη δυναμική του ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού, σε μια ακόμη προσπάθεια να προσελκύσει παράγοντες που επιζητούν ρόλο σε παιχνίδια εξουσίας, ώστε να ενισχύσει το δυνητικό εκλογικό αποτύπωμα του κόμματός του.

Πρώτα με τις δηλώσεις για τρίτο πρόσωπο στην Πρωθυπουργία  και τις υπόνοιες για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού και εσχάτως σηκώνοντας το γάντι από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να σπάσει τα στεγανά και να αποδείξει την πολιτική του αξία και την δυναμική του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρώτα απέκλεισε τη συμμετοχή σε κυβέρνηση με πρωθυπουργούς Τσίπρα και Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας από την άλλη πλευρά το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, αυτόνομα ή και συνδυαστικά. Εν συνέχεια, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο ίδιος βέβαια, απέφυγε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία για τα πρόσωπα που προτείνει. Ωστόσο, όταν το ίδιο αφήγημα ακούστηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε, εγκαλώντας τον βουλευτή του για ένταξη στο στρατόπεδο της ΝΔ και αφήνοντας υπόνοιες και διαρροές για διαγραφή του.

Η διαρροή της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η εξής: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανής η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και δεν αποκλείεται να μεγαλώσει όσο οδεύουμε προς τις εκλογές ή ακόμα και μετά απ΄ αυτές.

Το ενδεχόμενο διαγραφής του Ανδρέα Λοβέρδου, σε αυτή τη φάση, θεωρείται ανύπαρκτο. Ωστόσο, μετεκλογικά και στο πλαίσιο των συζητήσεων για κυβερνήσεις συνεργασίας και των “απαιτούμενων” ανθρωποθυσιών, ο κ. Λοβέρδος θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδανική Ιφιγένεια.

Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζητούσε ανταλλάγματα προς επίδειξη ισχυρής πολιτικής βούλησης. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα, αυτό θα σήμαινε απόσυρση είτε του Παύλου Πολάκη, είτε του Νίκου Παππά. Για αμφότερους η Χαριλάου Τρικούπη έχει εκφράσει ευθαρσώς τη δυσανεξία της.

Υπ΄ αυτό το πρίσμα, η δημόσια κόντρα Ανδρουλάκη-Λοβέρδου μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει προοίμιο διαγραφής του βουλευτή, αλλά όχι ακόμα.

Οι δηλώσεις Λοβέρδου

Το δικό του μήνυμα στη Χαριλάου Τρικούπη έστειλε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας, επί της ουσίας, στη διαρροή αποδοκιμασίας, η οποία χαρακτηρίστηκε «κίτρινη κάρτα».

Ο πρώην υπουργός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν, εν μέσω πολέμου της Χαριλάου Τρικούπη με την κυβέρνηση, δήλωσε ότι όταν ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για τρίτο πρόσωπο για τη θέση του Πρωθυπουργού, οφείλει να πει και ποιος θα είναι.

«Μίλησα καθαρά, αλλά δεν έχω σκοπό να δημιουργήσω σύγκρουση. Έβαλα τελεία, προχωράμε για τις εκλογές του Μαΐου» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Σχολίασα με επάρκεια και ακρίβεια, δεν θα το συνεχίσω» υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί διαγραφής του, ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να «φας εύκολα» και χαρακτήρισε τη συζήτηση για τη διαγραφή του «υποτιμητική» για αυτόν που την κάνει. «Δεν είμαι σε διαφορετική γραμμή για να διαγραφώ».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «δίνω μάχη απόλυτης κριτικής στην κυβέρνηση και τα πάω πολύ καλά» ενώ για το ΠαΣοΚ επεσήμανε «δίνουμε την μάχη του πρώτου γύρου, της πρώτης Κυριακής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here