Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ του προτελευταίου Τακτικού Δημοτικού Συμβούλιου της Τετάρτης 17/04/19.

0
494

Το προτελευταίο Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17/04/19 (το τελευταίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/4/19), αφού οι επερχόμενες εκλογές επιτάσσουν να μην πραγματοποιούνται Δημοτικά Συμβούλια τον τελευταίο προεκλογικό μήνα.

Συμβούλιο μπορεί να γίνει μόνο αν προκύψει κάποια έκτακτη κατάσταση, που δεν παίρνει αναβολή. Μόνο στην περίπτωση αυτή η πρόεδρος μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήταν τα τελευταία 4,5 χρόνια, θα εξακολουθεί τυπικά να υφίσταται έως τον Σεπτέμβριο 2019 που θα αντικατασταθεί από αυτό που θα προκύψει από τις εκλογές.

Ουσιαστικά όμως δεν θα έχει τη δυνατότητα να πάρει ουσιαστικές/σημαντικές  αποφάσεις, αφού δεν θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα τις εκτελέσουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε κατά τις 8.30 μ.μ., σχεδόν μία ώρα μετά από την ώρα που είχε ανακοινωθεί.  Βασικός λόγος καθυστέρησης η έλλειψη απαρτίας.

Εκτός λοιπόν από τα 45 τακτικά θέματα, πολλά από αυτά τα οποία ήταν υπηρεσιακά, συζητήθηκαν και 10 έκτακτα θέματα, μερικά από τα οποία, λόγω της τελευταίας στιγμής, δεν είχαν και εισηγήσεις. Λογικό λοιπόν ήταν να μην συμφωνήσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης να συζητηθούν. Παρόλα αυτά,  για να μην δημιουργηθεί λειτουργικό θέμα τελικά και αυτά συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν.

Ένα από τα θέματα αυτά ήταν η αντίδραση του Δήμου σχετικά με τη μετεγκατάσταση της στάθμευσης των ΚΤΕΛ στη βίλα Καζούλη. Ενώ είχε συσταθεί επιτροπή να εξετάσει το θέμα και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά δεν παρουσιάστηκε τελικό κείμενο. Αποτέλεσμα  ήταν όταν συζητήθηκε το θέμα να υπάρχουν αντιρρήσεις και καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Τελικά αποφασίστηκε να σταλεί στη διοίκηση των ΚΤΕΛ ένα κείμενο που θα αναφέρει ότι ο Δήμος Κηφισιάς αντιτίθεται στη μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ του Βορείου Τομέα της Αττικής γιατί δεν ερωτήθηκε καν για αυτή την κίνηση. Επίσης ότι αντιπροτείνει η αφετηρία των ΚΤΕΛ να μεταφερθεί στον Κόμβο της Νερατζιώτισσας στο Μαρούσι, στο οποίο περνάει γραμμή Μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορειακές γραμμές.

Συζητήθηκαν ακόμη πολλά θέματα, όπως η διαδικασία για την ολοκλήρωση του 10ου  Νηπιαγωγείου και του 9ου Δημοτικού στις Αδάμες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διακόπηκε στη 1.20 πμ., όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καπάτσος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και έσπασε η απαρτία.  Η αιτία της διαμαρτυρίας δεν ήταν το προχωρημένο της ώρας αλλά η εισαγωγή θεμάτων διαγραφής οφειλών από δημοτικά τέλη καθαριότητας επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here