Τσίπρας: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία.

0
257

Την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι ανέλαβε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν αλλά το λιγότερο που οφείλουμε στη μνήμη τους είναι σεβασμός τουλάχιστον ως προς την αλήθεια.

Θέλω να αναλάβω ακέραια ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία.

Είναι αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας, σας καλώ να την αναλάβετε κι εσείς γιατί είναι επίσης αυτονόητο για την κυβέρνηση της χώρας»……είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση να μην πυροβολούνται όσοι έδωσαν μάχη για να σώσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας.

«Οι αποκεφαλισμοί, την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν αποτελούν πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας»……είπε επί λέξει.

«Πολύ περισσότερο – επιχειρηματολόγησε σχετικά – που η εύκολη καταδίκη, και οι αποκεφαλισμοί των ανθρώπων εκείνων – πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών – και της ηγεσίας τους, που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με αίσθημα καθήκοντος, και με ηρωισμό, με κίνδυνο της ζωής τους. 

Ας μην πυροβολούν, λοιπόν, οι διάφοροι κριτές και πολέμαρχοι του καναπέ, εκείνους που με κίνδυνο της ζωής τους, στα μέτωπα της φωτιάς, έδωσαν τη μάχη και έσωσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Ας μην πυροβολούν τους πυροσβέστες και την ηγεσία τους, που έσπευσαν ηρωικά στον υπέρ πάντων αγώνα. Κοντά και στον τελευταίο πολίτη. Τους αστυνομικούς, που αν δεν βρίσκονταν στο πεδίο της μάχης, σήμερα θα θρηνούσαμε πολύ περισσότερους νεκρούς. 

Τους λιμενικούς, που στη θάλασσα γλίτωσαν από τον θάνατο εκείνο το βράδυ εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Τους κρατικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους της Αυτοδιοίκησης που έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της μάχης με τη φωτιά». 

Η συνεδρίαση έρχεται στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών με δεκάδες θύματα, την ώρα που συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

{videobox}WY_Zhh9-bI8{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here