Χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα, στο Συνέδριο της ΕΣΕΕ για τα 20 χρόνια της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου.

0
417

«Επανεκκίνηση της οικονομίας με ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, ρευστότητα στις επιχειρήσεις και νέο πτωχευτικό-Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜμΕ δεν θα επωφεληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Σας ευχαριστώ, έστω εξ αποστάσεως έστω και διαδικτυακά, μου δίνετε την χαρά  να επικοινωνήσω μαζί σας και να απευθυνθώ  στο ετήσιο συνέδριό σας κυρίως  όμως να  απευθυνθώ σε σας και σε όσους μας παρακολουθούν για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την χώρα, την Ελληνική οικονομία και το κρίσιμο διακύβευμα που είναι η επόμενη ημέρα.

Και κυρίως η επόμενη ημέρα για την οικονομία, γνωρίζουμε όλοι ότι περνά μέσα από την επόμενη ημέρα για την ραχοκοκαλιά της, που είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Το 94% των επιχειρήσεων στην χώρα μας είναι  οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις.

Άρα δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα για την οικονομία αν δεν υπάρξει σχεδιασμός για βιώσιμη  επόμενη ημέρα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι είναι οξύμωρο να μιλάμε  για την επόμενη ημέρα ενόσω διαρκεί η παρατεταμένη, μακρά και βαθιά νύχτα, εδώ κι ένα χρόνο, της πανδημίας.  Δεν λέει να  ξημερώσει δηλαδή αυτή η επόμενη ημέρα.

Είμαστε σε μεγάλες δυσκολίες, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό. Η κριτική μας μπορεί να είναι μονότονη, διαρκής. Θέλω να πω όμως ότι είναι έντιμη και βασίζεται σε συγκεκριμένα  δεδομένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here